Foto: Publicitātes attēli
Par uzņēmuma SIA "Medical Invest" vienīgo īpašnieku šogad februārī kļuvusi privātpersona - Vladimirs Lukincovs, kurš ir arī vienīgais uzņēmuma valdes loceklis, liecina "Firmas.lv" datubāzes informācija.

"Medical Invest" ir uzņēmums, kuru pērn nodibināja un vēlāk pārdeva AS "Latvijas Kuģniecība" nolūkā atsavināt ar uzņēmuma pamatdarbību nesaistītus aktīvus.

Uzņēmumu "Medical Invest" pērnruden iegādājās investīciju uzņēmums SIA "LR Capital", kas dibināts pērn februārī un līdzīgās daļās pieder četriem īpašniekiem - "Prudentia Private Equity Partners", Ģirtam Rungainim, Jānim Lielcepurem un Kristapam Bērziņam.

"Parasti mūsu mērķis ir ilgtermiņa darījumi ar vairāku gadu perspektīvu, taču šis konkrētais gadījums bija specifisks, proti, caur "Medical Invest" īpašumtiesībām netieši bija iespēja iegādāties uzņēmuma "Via Una" mazākuma kapitāldaļu paketi par izdevīgiem nosacījumiem. Pēc neilga laika tika izdarīts secinājums, ka mēs kā finanšu investori varēsim maksimizēt savas mazākuma daļas vērtību, to pārdodot jau šobrīd," paskaidroja Bērziņš.

"Medical Invest" pieder 45,45% akciju uzņēmumā "Via Una", liecina "Firmas.lv" datubāze. Citi poliklīnikas "Via Una" īpašnieki ir SIA "UnaMed Invest" - 40% (šī uzņēmuma vienīgā īpašniece ir Nataļja Bagramjana) un SIA "ViaMed Invest" - 14,55% (šī uzņēmuma vienīgais īpašnieks ir Latvijas Tirdzniecības flotes jūrnieku arodbiedrība). "Via Una" apgrozījums 2013.gadā bija 1,51 miljons eiro, zaudējumi - 61 859 eiro.

Šomēnes "Medical Invest" kļuvis arī par vienīgo SIA "Dzelzceļa veselības centrs" īpašnieku. "Dzelzceļa veselības centrs" 2013.gadā apgrozīja 1,85 miljonus eiro un nopelnīja 27 072 eiro.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!