Foto: DELFI

Krievijas kalnrūpniecības un metalurģijas kompānijas "Daļpolimetall" akcionāri ir ieinteresēti iegādāties "Liepājas Metalurgu", laikrakstam "Vesti" apstiprinājis Krievijas uzņēmuma direktoru padomes pārstāvis Eduards Janakovs.

 "Mēs esam gatavi atsākt ražošanu "Liepājas Metalurgā" trīs četru nedēļu laikā, ja mums izdosies panākt vienošanos ar kreditoru klubu un akcionāriem," laikrakstam paudis Janakovs.

Potenciāla investoru pārstāvji vairākas reizes apmeklējuši "Liepājas Metalurgu" un runājuši ar diviem akcionāriem - Sergeju Zaharjinu un Iļju Segalu. Jau esot panākta sākotnējā vienošanās par akciju pārdošanu, un tuvākajā laikā plānota tikšanās ar trešo akcionāru - Kirovu Lipmanu.  Pašlaik notiek arī padziļināts uzņēmuma finanšu un tehniskais audits.  

Šīs nedēļas laikā Krievijas uzņēmuma eksperti sagatavos galīgo slēdzienu, taču "pagaidām mēs redzam, ak darījums varētu notikt". Laikrakstam atzinis Janakovs. Taču, lai darījums patiešām tiktu noslēgts, būtu svarīgi, lai kreditoru klubs vērtētu investora piesaistīšanu pēc ekonomiska izdevīguma principa, nevis pēc kādiem citiem kritērijiem, uzsvēris Janakovs.

Viņš arī norādījis, ka pašlaik svarīgākais ir atjaunot ražošanu Liepājs rūpnīcā, un Krievijas investori būtu gatavi to izdarīt trīs četru nedēļu laikā.

 Jau ziņots, ka līdz 31.maijam finanšu grūtībās nonākušā "Liepājas metalurga" akcionāriem ir vai nu jāpārdod uzņēmuma akcijas, vai jāiegulda uzņēmumā lieli finanšu līdzekļi. Uzņēmuma kreditori ir nolēmuši kapitalizēt aptuveni pusi jeb vairāk nekā 60 miljonus latu no "Liepājas metalurga" parādsaistībām, kuru kopējais apjoms sasniedz 125 miljonus latu, tādējādi kļūstot par uzņēmuma akcionāriem.

Liepājas tiesa 27.maijā nolēma ierosināt AS "Liepājas metalurgs" tiesiskās aizsardzības procesa lietu. Tagad uzņēmumam ir noteikts tiesiskās aizsardzības plāna izstrādes un saskaņošanas termiņš līdz 26.jūlijam.

Līdz ar tiesiskās aizsardzības procesa ierosināšanas brīdi tiek aizliegts nodrošinātajam kreditoram prasīt ieķīlātās parādnieka mantas pārdošanu, izņemot, ja tas rada būtisku kaitējumu šā kreditora interesēm, tāpat ir aizliegts kreditoram iesniegt juridiskās personas maksātnespējas procesa pieteikumu vai veikt parādnieka likvidāciju. 

Līdz 31.maijam AS "Liepājas metalurgs" akcionāriem arī bija vai nu jāpārdod uzņēmuma akcijas, vai jāiegulda uzņēmumā lieli finanšu līdzekļi. Uzņēmuma kreditori ir nolēmuši kapitalizēt aptuveni pusi jeb vairāk nekā 60 miljonus latu no "Liepājas metalurga" parādsaistībām, kuru kopējais apjoms sasniedz 125 miljonus latu, tādējādi kļūstot par uzņēmuma akcionāriem. Vienošanos parakstīja vien Zaharjins un Segals, bet Lipmana pozīcija nebija skaidra.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!