Foto: DELFI

Par Privatizācijas aģentūras (PA) otro valdes locekli ir izvēlēts kādreizējais bankas "Citadele" padomes loceklis Ģirts Freibergs, pirmdien žurnālistiem paziņoja ekonomikas ministrs Vjačeslavs Dombrovskis (V/RP).

Dombrovskis gan sākotnēji atteicās nosaukt konkrētu vārdu un uzvārdu. Tomēr pēc atkārtotiem jautājumiem, apliecināja, ka tas ir Freibergs.

Freibergs šim amatam esot izvēlēts savas lielās pieredzes dēļ. Dombrovskis skaidroja, ka Freibergam ir pieredze gan finanšu jomā, gan arī saistībā ar "Citadeli". Līdz ar to ministrs uzskata, ka jaunajam PA valdes loceklim būšot nepieciešams maksimums divas dienas, lai izvērtētu līgumu par "Citadeles" pārdošanu pirms tā parakstīšanas.

Plānots, ka amatā Freibergu apstiprinās šodien vai rīt, 4.novembrī.

Kā ziņots, pagājušajā ceturtdienā amatu atstāja Ekonomikas ministrijās pārraudzībā esošās Privatizācijas aģentūras (PA) valdes priekšsēdētājs Ansis Spridzāns un valdes loceklis Guntis Lausks, kuriem pagājušajā piektdien būtu bijis jāparaksta līgums par bankas "Citadele" pārdošanu.

Līdz ar to tika sākta divu valdes locekļu meklēšana, jo bez tiem iestādei nav rīcībspējīgas vadības. Līdz šodiena bija izvēlētas viens no valdes locekļiem - par PA valdes locekli izraudzīts līdzšinējais PA Komercdarbības dienesta vadītājs Vladimirs Loginovs.

Saskaņā ar "Firmas.lv" datiem Freibergs "Citadeles" padomē bija no 2010.gada septembra līdz 2012.gada jūnijam. Kā liecina aģentūras LETA arhīvs, Freibergs 2012.gadā pameta "Citadele" padomes locekļa amatu, lai sāktu darbu AS "Diena" valdē. "Firmas.lv" dati liecina, ka šajā amatā viņš darbojās nedaudz vairāk nekā gadu - līdz 2013.gada augustam.

Iepriekš no 2009.gada līdz 2010.gadam Freibergs bija SIA "Creditinfo Latvija" valdes priekšsēdētājs. Savukārt 20.gadsimta deviņdesmito gadu beigās viņš darbojies bankas "Land" padomē un valdē, kā arī bijis šīs bankas dalībnieks.

Patlaban Freibergs nav neviena uzņēmuma dalībnieks vai amatpersona, liecina "Firmas.lv" dati.

Biznesa sociālajā tīklā "Linkedin" Freibergs norādījis, ka ir menedžeris uzņēmumā "Proventus Farms Pluss", kas nodarbojas ar lauksaimniecības dzīvnieku barības ražošanu un graudu, sēklu, neapstrādātas tabakas un lopbarības vairumtirdzniecību. Tāpat viņš darbojas Aivaram Freibergam piederošā uzņēmumā "Drandis", kas nodarbojas ar elektrisko velosipēdu tirdzniecību.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!