Foto: Publicitātes foto

Pasaules Uzņēmējdarbības kausa Latvijas nacionālajā finālā par uzvarētāju žūrija atzina uzņēmumu "HyMet.eu", savukārt skatītāju simpātiju balvu ieguva "Fravia". Vienlaikus, visi pieci finālisti saņems arī vērtīgas konsultācijas biznesa izaugsmei eksportā no kompānijas "Gateway & Partners", informē "Swedbank".

Latvijas nacionālā fināla uzvarētājs – uzņēmums "HyMet.eu" – balvā saņēma unikālu kausu.

Vienlaikus, uzvarētājs no Pasaules Uzņēmējdarbības kausa gūst iespēju izmantot vērtīgus pakalpojumus sava biznesa izaugsmei dažādu atlaižu veidā, ko var pielīdzināt 100 tūkstošu ASV dolāru vērtībai. Sākot ar augustu, uzvarētājs savu biznesa ideju tālāk pārstāvēs Pasaules Uzņēmējdarbības kausa globālajā akseleratorā, kur sešu nedēļu garumā būs iespēja papildināt savas zināšanas, saņemt mentoru konsultācijas un veidot jaunu biznesa kontaktu loku. Akseleratorā starp aptuveni 200 valstu nacionālajiem uzvarētājiem uzņēmums "HyMet.eu" pārstāvēs savu biznesa ideju un, sevi labi parādot, konkurēs par iekļūšanu pasaules TOP 100 uzņēmumu skaitā, kas tālāk sacentīsies Globālajā finālā šī gada novembrī.

Uzvarētāju noteica žūrija, vērtējot ne tikai finālistu uzstāšanos, bet arī produktu, tā potenciālu, biznesa modeļa paredzamību un komandu. Uzvarētājs –– uzņēmums "HyMet.eu" –– izstrādā kompozītmateriālu ražošanas tehnoloģiju jaudīgas elektrotehnikas dzesēšanai, piemēram, elektriskiem transportlīdzekļiem, datortehnikai un telekomunikācijām.

"Man ir patiess prieks sveikt ikvienu Pasaules Uzņēmējdarbības kausa Latvijas finālistu – tie ir uzņēmumi, kuri tiecas būt Latvijas ekonomikas izaugsmes virzītājspēks un ar kuriem mēs patiesi varam lepoties," saka Ekonomikas ministrs Jānis Vitenbergs (NA), norādot, ka pat izaicinājumu laikā Latvija ir kļuvusi par mājām savam pirmajam vienradzim. "Varu droši apgalvot, ka mums ir jauda un iespējas attīstīt vēl vairākus vienradžus. Šodienas finālisti ar saviem uzņēmumiem ir lielisks piemērs tam, cik daudzveidīga spēj būt uzņēmējdarbība, piedāvājot jaunas tehnoloģijas un risinājumus ikdienas dzīvē. Savukārt mums ir jārada visi priekšnosacījumi, lai sekmētu inovatīvu uzņēmumu, ideju un produktu ieviešanu, tāpēc esmu īpaši pateicīgs Swedbank un globālajiem organizatoriem par šis iniciatīvas īstenošanu un jaunuzņēmumu attīstības un atpazīstamības veicināšanu," norāda ministrs.

"Visi pieci finālisti ir lielisks piemērs tam, ka veiksmīgas uzņēmējdarbības pamatā ir drosme, neatlaidība un vēlme attīstīt savu biznesa ideju plašāk arī ārvalstu tirgos. Šodienas fināls uzskatāmi parāda – Latvija spēj. Tāpēc man bija liels pagodinājums šodien sveikt pirmo Latvijas uzvarētāju Pasaules Uzņēmējdarbības kausa konkursā – un es ceru, ka šī kļūs par jaunu tradīciju, kā sekmēt Latvijas uzņēmēju iespējas iegūt pasaules līmeņa atzinību. Novēlu uzvarētājam izdošanos akseleratorā un ar nepacietību gaidīsim TOP 100 rezultātus," komentē Swedbank Uzņēmumu pārvaldes vadītājs Lauris Mencis.

"Šī diena mums kā uzņēmumam ir ļoti īpaša –– esam soli tālāk savā attīstībā. Mums ir tas gods un lepnums pārstāvēt Latviju, un prezentēt savu ideju starptautiski. Ticam, ka mūsu biznesa ideja ir unikāla, īpaša un saistoša globālajam tirgum. Pasaules Uzņēmējdarbības kauss ikvienam uzņēmumam ir vērtīga un noderīga platforma, lai smeltos iedvesmu, apgūtu arvien jaunas prasmes, kas uzņēmējiem ir īpaši noderīgas ikdienā," norāda "HyMet.eu" izpilddirektors Nikolas Trutiak.

Skatītāju balsojumā, kas bija pieejams pāris dienas pirms sacensībām un arī fināla laikā, par skatītāju simpātijas balvas ieguvēju tika noteikts uzņēmums "Fravia" no Dagdas.

Pasaules Uzņēmējdarbības kausa Latvijas nacionālajā finālā piedalījās pieci finālisti – "Batwatex", "Finchecker", "Fravia", "HyMet.eu" un "Swimbe".

Pasaules Uzņēmējdarbības kausa nacionālā fināla rīkotājs ir "Swedbank" kopā ar Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameru, Latvijas Investīcijas un attīstības aģentūru, "TechChill" un Latvijas Sociālās uzņēmējdarbības asociāciju, kas vienlaikus bija nacionāla fināla žūrijas locekļi.
Par Pasaules Uzņēmējdarbības kausu

"Swedbank" kopš 2020. gada oktobra kļuvusi par "Global Entrepreneurship Week" organizatoru Latvijā. Sadarbība ar Global Entrepreneurship Network paver arī unikālas tiesības pirmo reizi organizēt "Entrepreneurship World Cup" finālu Latvijā, kas ir pasaules vadošā inovatīvās uzņēmējdarbības ekosistēma un notiek vairāk nekā 200 valstīs. Paredzams, ka Pasaules Uzņēmējdarbības kausā šogad piedalīsies ap 175 000 dalībnieku.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!