Foto: Publicitātes attēli

Par dzelzceļa projekta "Rail Baltica" īstenošanu Latvijā atbildīgās SIA "Eiropas dzelzceļa līnijas" apgrozījums šogad pirmajā pusgadā bija 1,838 miljoni eiro, kas ir par 25% vairāk nekā gadu iepriekš, bet kompānijas zaudējumi pieauga 6,7 reizes - līdz 50 747 eiro, liecina uzņēmuma publiskotā informācija.

Finanšu pārskata vadības ziņojumā teikts, ka 2022. gada pirmajā pusgadā veikti Rīgas Centrālā multimodālā mezgla viadukta būvniecības darbi, ietverot Prāgas un Dzirnavu ielu pārvadu daļas demontāžu, saglabājot vilcienu satiksmi, ierobežojot gājēju un transportlīdzeļu kustību, un ietverot "Rail Baltica" pārvada atbalsta sienas būvdarbus paralēli Lāčplēša ielai.

Kopumā šogad pirmajā pusgadā Rīgas Centrālajā stacijā ir paveikti darbi 26,7 miljonu eiro apmērā.

Tāpat pirmajā pusgadā sākta būvprojekta izstrāde "Rail Baltica" Salaspils intermodālajam kravu terminālim. Būvprojektu izstrādās Latvijas SIA "BRD projekts" un Itālijas "Sintagma", un plānots, ka to jāizstrādā līdz 2024.gadam.

"Eiropas dzelzceļa līniju" apgrozījums 2021.gada pirmajā pusgadā bija 1,47 miljoni eiro un zaudējumi - 7619 eiro. Savukārt 2021. gadā kopumā kompānijas apgrozījums bija 3,106 miljoni eiro, bet kompānijas zaudējumi sasniedza 67 927 eiro.

"Eiropas dzelzceļa līnijas" ir valstij pilnībā piederoša kapitālsabiedrība, un tās pamatkapitāls ir 4,445 miljoni eiro.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!