Foto: DELFI Aculiecinieks
"Šorīt jau viss ir applūdis. Pļavas ap upi, Tirzas upe, estrāde. Viss iespējamais," par situāciju pēc spēcīgajām otrdienas un trešdienas lietavām Gulbenes novada Tirzas pagasta estrādē portālam "Delfi" stāsta pagasta kultūras nama vadītāja Alda Alberte, kura tādēļ spiesta 18. jūnijā gaidāmo dziesminieku koncertu pārcelt uz kultūras namu.

​Alberte teic, ka gaidāmais koncerts ir viens no lielākajiem šīs vasaras notikumiem mazajā Tirzas pagastā. Uzaicināti tādi pazīstami dziesminieki, kā Valdis Atāls, Kārlis Kazāks, Varis Vētra un citi.

Vēl trešdien, 15. jūnijā, Albertei bijušas cerības, ka lietus pierims un plānotie mūzikas svētki tomēr notiks estrādē. Tomēr ceturtdienas rītā, kad applūdušas pļavas ap upi un laukums pie estrādes, cerības zudušas pavisam.

"Jūnijā estrādē noteikti nekas nesanāks, varbūt tikai pagasta svētki augustā, varbūt tad kaut ko varēs," vērtē kultūras nama vadītāja. "Neko nevar darīt. Tāds laiks. Visa mēneša norma Madonā, Gulbenē, Alūksnē nolija. Visvairāk cietušās teritorijas," viņa piebilst.

Portāls "Delfi" jau vēstīja, ka aizvadītajās dienās Latviju skāra stiprākās lietavas kopš 2017. gada 24. augusta. No plūdiem visvairāk cietis Alūksnes, Gulbenes un Madonas novads.

Pēc intensīvajām lietavām aizsākusies ūdens līmeņa paaugstināšanās Latvijas centrālo un austrumu daļas upju baseinos, kas var turpināties vēl divas dienas, brīdina Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā (VUGD).

VUGD norāda, ka applūst palienes un zemākās vietas. Gaidāms ūdens līmeņa kāpums no pusmetra līdz vienam metram. Brīdinājums spēkā līdz 17. jūnija pulksten 12.

Portāls "Delfi" aicina arī tevi ziņot par lietavu nodarīto postažu, foto un video jāsūta uz aculiecinieks@delfi.lv.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!