Foto: DELFI

Ceturtdien kārtējā Rīgas brīvostas valdes sēdē par valdes priekšsēdētāju tika apstiprināts Rīgas domes priekšsēdētājs Oļegs Burovs (GKR), portāls "Delfi" uzzināja brīvostas pārvaldē.

Jau ziņots, ka līdzšinējais brīvostas vadītājs Andris Ameriks (GKR) līdz ar ievēlēšanu Eiropas Parlamentā amatu atstāja.

"Rīgas osta ir neatņemama Rīgas sastāvdaļa jau kopš pilsētas dibināšanas un viens no šodienas pilsētas ekonomikas balstiem. Mūsu uzdevums ir pārvaldīt ostu tā, lai tā sniegtu pēc iespējas lielāku sociālo un finansiālo pienesumu pilsētai, tās iedzīvotājiem un visai valstij kopumā, vienlaikus strikti ievērojot vides jautājumus. Manā vadībā ostā turpināsim pievērst uzmanību saimnieciskajiem jautājumiem un iesāktajiem ostas infrastruktūras attīstības projektiem, raugoties, lai ostas attīstība notiek sinhroni un saistīti ar pilsētas attīstību," uzsvēris Burovs.

Rīgas domi brīvostas valdē pārstāv Burovs, Rīgas domes "Saskaņas" frakcijas deputāts Sandris Bergmanis, no "Saskaņas" nesen izslēgtais, tagad "Neatkarīgo deputātu frakcijas" deputāts Vadims Baraņņiks un Mihails Kameņeckis (S).

Savukārt Finanšu ministriju pārstāv Baiba Bāne, Satiksmes ministriju – Džineta Innusa, Ekonomikas ministriju – Pāvels Rebenoks, bet Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministriju – Rīgas domes deputāts Viesturs Zeps (LA).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!