Foto: Publicitātes foto

Cenu aptaujā par samazinātu cenu tiek pārdoti vairāki MAS "PNB Bankas" uzņēmumu īpašumi – īres nams Krasta ielā 86, nepabeigta jaunbūve Mārupē, Līgatnes papīrfabrikas kustamā manta un nekustamais īpašums, bruģa ražotnes ēka Lībagu pagastā.

Maksātnespējīgās AS "PNB Banka" maksātnespējas procesa administratora Vigo Krastiņa sadarbībā ar SIA "Latio" izplatītajā paziņojumā teikts, ka labprātīgi, cenu aptaujas veidā, tiek pārdoti "PNB Banka" grupas uzņēmumiem piederošie nekustamie īpašumi, tostarp SIA "Magnum Estate" piederošais nekustamais īpašums Druvas ielā 38, Mārupē, ar sākumcenu 440000 eiro, SIA "LAT ESTATE" piederošais nekustamais īpašums Krasta ielā 86, Rīgā, ar sākumcenu 2, 8 miljoni eiro, kā arī SIA "Solum Estate" piederošais nekustamais īpašums Pilsoņu iela 1A, Līgatnē, kas sastāv no diviem zemes gabaliem 114621 kvadrātmetru platībā un 31 (trīsdesmit vienas) ēkas. Nekustamā īpašuma novērtējums un cenu aptaujas sākumcena ir 642 tūkstoši eiro.

Pārdota tiek arī Līgatnes papīrfabrikas kustamā manta un tās sākumcena noteikta 462 686 eiro. Mantas cena norādīta bez pievienotā vērtības nodokļa (PVN). Līgatnes papīrfabrika bija papīra ražošanas uzņēmums, kas atradās Līgatnē un darbojās no 1815. līdz 2016. gadam. Pēc maksātnespējas ierosināšanas fabrikas īpašumus iegādājās "Norvik banka" (vēlāk "PNB banka").

No "PNB bankas" īpašumiem tiek pārdots arī nekustamais īpašums "Senči", Garkalnē, un "Vecozoli" Lībagu pagastā Talsu novadā, kur kādreiz bijusi bruģa fabrika.

Vienoties par Nekustamā īpašuma apskatēm, kā arī papildu informāciju par to var iegūt, zvanot uz "Latio", bet plašāka informācija par pārdodamajiem īpašumiem atrodama "PNB Banka" vai "Latio" interneta vietnē.

Visām personām, kuras vēlas piedalīties Nekustamā īpašuma cenu aptaujā, līdz 2. septembra pulksten 17 jāpiedalās klātienes identifikācijā PNB Bankas birojā, jāiesniedz PNB Bankā saskaņā ar cenu aptaujas noteikumiem aizpildīts pieteikums un visi citi cenu aptaujas noteikumos norādītie dokumenti kā arī līdz 2.septembra pusnaktij jāiemaksā PNB Bankas kontā dalības maksa 121 eiro apmērā un drošības nauda 10 % apmērā no nekustamā īpašuma sākumcenas.

Jau vēstīts, ka "PNB bankas" darbība tika apturēta 2019. gada 15. augustā, bet 12. septembrī Rīgas pilsētas Vidzemes priekšpilsētas tiesa pasludināja "PNB banku" par maksātnespējīgu. Par bankas maksātnespējas procesa administratoru iecelts Krastiņš.

"PNB bankas" darbība tika apturēta, lai nepieļautu bankas līdzekļu aizplūšanu.

Eiropas Centrālā banka (ECB) kā "PNB bankas" tiešais uzraugs 2019. gada 15. augustā nolēma atzīt "PNB banku" par tādu finanšu iestādi, kas ir nonākusi vai nonāks finanšu grūtībās, savukārt Eiropas Vienotā noregulējuma valde pieņēma lēmumu neveikt "PNB bankas" noregulējumu, kas nozīmē neveikt pasākumus, lai bankas darbību stabilizētu. ECB kā "PNB bankas" tiešais uzraugs šādu lēmumu pieņēma, konstatējot, ka banka nav ievērojusi regulējošās prasības un izvērtējot bankas finansiālo situāciju. Ņemot vērā minēto, Finanšu un kapitāla tirgus komisija (FKTK) nolēma apturēt finanšu pakalpojumu sniegšanu "PNB bankā" un lēma par noguldījumu nepieejamību.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!