Foto: Publicitātes attēli
Trešdien, 29. aprīlī, par būvniecības un būvmateriālu ražošanas uzņēmumu grupas "Skonto Group" vadītāju un valdes priekšsēdētāju ir apstiprināts Andris Vilcmeiers. Stājoties amatā, Vilcmeiers kļūs arī par grupas uzņēmuma "Latvijas energoceltnieks" valdes priekšsēdētāju, portālu "Delfi" informēja uzņēmumā.

Savukārt līdzšinējais "Skonto Group" vadītājs un īpašnieks Rihards Rāvis turpinās darbu uzņēmuma vadības komandā.

"Skonto Group" valdei pievienosies arī "Skonto Prefab" vadītājs Mārtiņš Ķeņģis. Līdz šim uzņēmuma valdē strādāja Dmitrijs Soldatenko un Raimonds Freimanis, kuri darbu valdē turpinās.

"Grupas uzņēmumi pēdējo gadu laikā ir nostiprinājuši savas pozīcijas ārvalstu tirgos. Šobrīd, kad visa pasaule piedzīvo Covid-19 vīrusa izplatību, mans uzdevums būs rast risinājumu, lai uzņēmumi spētu maksimāli pielāgoties jaunajiem tirgus apstākļiem un ekonomiskajai situācijai Eiropā. Augsta efektivitāte, mūsdienīgi tehnoloģiskie risinājumi, spēja pielāgoties katra klienta individuālajām vajadzībām un profesionāla darbinieku komanda arī turpmāk būs grupas darbības un konkurētspējas pamatā," norāda Vilcmeiers.

Vilcmeiers iepriekš ir vadījis tādus nozīmīgus uzņēmumus kā "Maxima", putnu fabrika "Ķekava", kā arī ieņēmis vadošus amatus dažādos tranzīta un loģistikas nozares uzņēmumos. Viņš strādājis arī auditorkompānijā "PricewaterhouseCoopers Latvia".

"Skonto Group" ir Latvijā vadošā būvniecības un būvmateriālu ražošanas uzņēmumu grupa, kura 85% no darbības apjoma eksportē ārvalstu tirgos. Grupas uzņēmumi nodrošina pilna cikla pakalpojumus saviem klientiem – sākot ar inženiertehnisko risinājumu izstrādi, konstrukciju ražošanu Latvijā un beidzot ar to piegādi uz mērķa tirgiem un montāžu.

"Skonto Group" ietilpst šādi uzņēmumi – "Skonto Prefab", "Skonto Plan Ltd", "Latvijas energoceltnieks", "Cross Timber Systems" un "Skonto Concrete Cladding". Pērn grupas uzņēmumu apgrozījums sasniedza 161 miljonu eiro. Grupas uzņēmumu galvenie ārvalstu tirgi ir Lielbritānija, Skandināvijas valstis un Vācija.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!