Foto: LETA

Rīgas brīvostas valde ceturtdien vienprātīgi pieņēmusi lēmumu atļaut brīvostas vadītājam Leonīdam Loginovam un viņa vietniekam Aigaram Pečakam turpināt darbu, ceturtdien pēc brīvostas valdes sēdes sacīja Rīgas vicemērs Andris Ameriks (GKR).

Ameriks gan atzina, ka, saņemot jaunu informāciju par izmeklēšanas procesu, valde varētu nākotnē pārskatīt savu lēmumu.

Valde "ļoti nopietni analizējusi šos argumentus, kas minēti prokuratūras vēstulē," sacīja Ameriks.

Valde šādu lēmumu pieņēmusi, jo arī prokuratūras savā minējusi, ka neuzskata par nepieciešamu Loginovam un Pečakam piemērot kādu citu drošības līdzekli, tostarp atstādināšanu no amata.

Savukārt Satiksmes ministrijas valsts sekretārs Kaspars Ozoliņš žurnālistiem pēc sēdes sacīja, ka valde "skrupulozi analizēja informāciju, kas nonākusi brīvostas rīcībā", taču tā "neesot pietiekama". Valdes loceklis sacīja, ka Rīgas brīvosta pieprasīs informāciju par faktiskajiem apstākļiem, saistībā ar kuriem brīvostas valdei būtu jālemj par Loginova un Pečaka darbību brīvostā.

"Prokuratūra atsūtījusi informāciju, ka ir divas personas, pret kurām sākta kriminālvajāšana un panti, kā arī prokuratūra norādījusi, ka nav piemērots papildus drošības līdzeklis, kas ierobežotu amata pildīšanu," sacīja amatpersona.

"Lietā ļoti būtiski ir saprast ostas intereses un apstākļus, ne tikai amatpersonu darbības. Pirms atzīt Rīgas brīvostu kā cietušo kriminālprocesā, esot jāsaprot, kādā veidā tieši Rīgas brīvosta ir cietusi," sacīja Satiksmes ministrijas pārstāvis.

Kā ziņots, 12. oktobrī nolemts sākt kriminālvajāšanu pret Rīgas brīvostas pārvaldnieku Loginovu un viņa vietnieku Aigaru Pečaku par dienesta stāvokļa ļaunprātīgu izmantošanu, apstiprināja ģenerālprokurors Ēriks Kalnmeiers.

Valsts policija publiski paziņoja par lietas nodošanu prokuratūrai. Policija vien apstiprināja, ka divām Rīgas brīvostas amatpersonām inkriminētais noziegums ir saistīts ar prēmiju izmaksu. Ar brīvostu saistīti avoti iepriekš informēja, ka lieta saistīta ar prēmiju izmaksu brīvostā pirms vairākiem gadiem - ostas valde savulaik nolēmusi, ka atkarībā no brīvostas darba rezultātiem ostas pārvaldes darbiniekiem tiks izmaksātas prēmijas, taču reālā prēmiju izmaksa notikusi brīdī, kad valdība nolēmusi, ka prēmijas maksāt nedrīkst. Ostas valdes lēmums savukārt bijis pieņemts vēl pirms valdības lēmuma.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!