Foto: DELFI

Par satelītoperatora "Viasat" jauno vadītāju Baltijas valstīs kļuvis Somijas pārstāvis Johaness Lepenens, kurš, ieņemot jauno amatu, sola galveno akcentu vērst uz satura attīstību, kā arī, sekojot līdzi mūsdienu tehnoloģijām, piedāvāt klientiem video iespējas sev vēlamā laikā.

Kā pastāstīja Lepenens, viņa vadībā "Viasat" vispirms fokusēsies uz saturu. Tā kā satelītoperators ir spēcīgs sportā, filmu kategorijā un arī dokumentālajā saturā, kas ir pieejams "premium" piedāvājumā, šīs lietas ir paredzēts attīstīt vēl plašāk.

Kā vienu no piemēriem viņš min faktu, ka nākotnē ir plānots izveidot Baltijas sporta piedāvājumu, jo, kā norāda Lepenens, sports Latvijā ir spēcīgs, īpaši hokejs.

Sekojot līdzi mūsdienu tehnoloģiju laikmetam, kad arvien vairāk cilvēku izvēlas skatīties paša izvēlēto video sev vēlamajā laikā, arī "Viasat" plāno piedāvāt šādu iespēju. Pavisam drīz ir paredzētas arī informācijas kampaņas par šādām iespējām, klāsta Lepenens. "Joprojām aug video skatīšanās apjomi visdažādākajās ierīcēs - TV, planšetēs un citur. Video joprojām ir ļoti svarīgs patērētājam, un tādēļ arī "Viasat" ir jābūt daļai no šīs evolūcijas. Manā skatījumā prioritāte ir iemācīties operēt ar šo tirgu ar savām iespējām."

Tajā pašā laikā viņš uzsver, ka arī parastajam TV formātam joprojām ir spēcīga loma, jo tas piedāvā jau sagatavotu saturu, nelauzot galvu par to, ko skatīties.

"Viasat" turpināšot sadarboties ar partneriem Latvijā - "Lattelecom", "Baltcom" un citiem, caur kuru platformām ir skatāma satelītoperatora piedāvātā programma, kā arī attīstīt komunikāciju ar klientiem.
Lepeness ir "Viasat" vadītājs Baltijas valstīs un Somijā. Lepeness kopš 2004.gada strādājis Skandināvijas mediju koncernā "Modern Times Group" (MTG), bet kopš 2010.gada ir "MTG" pārstāvis Somijā.

Kā vēstīts, 11.septembrī "Viasat" paziņoja, ka MTG ir pagarinājusi ekskluzīvās tiesības pārraidīt pirmās formulas (F-1) pasaules čempionāta sacīkstes televīzijas kanālos un internetā, noslēdzot jaunu vienošanos uz trīs gadiem. Šādas tiesības MTG būs līdz 2017.gadam Baltijas valstīs un līdz 2018.gadam Skandināvijas valstīs, kur F-1 pārraides jau tiek nodrošinātas kopš 2005.gada.

"Viasat" ir maksas digitālās televīzijas operators, kas pakalpojumus piedāvā visā Latvijā. "Viasat" ir daļa no "Modern Times Group" (MTG), kas ir viena no lielākajām mediju grupām Skandināvijā un Baltijas reģionā. MTG grupā ir arī TV3, "3+", LNT un "Star FM".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!