Foto: Publicitātes attēli
SIA "SP Austrumi" un Jelgavas dome ir parakstījušas līgumu par saules enerģijas parka izveidi bijušā Jelgavas lidlauka teritorijā, informē uzņēmuma pārstāvji.

Saskaņā ar līgumu, par apbūves tiesībām uzņēmums domei maksās 34 410 eiro gadā. Projekts paredz bijušā lidlauka teritorijā, gandrīz 112 ha platībā, izveidot saules enerģijas parku ar kopējo jaudu 88.4 MWp, uzstādot vairāk nekā 160 tūkstošus saules paneļu moduļus. Bijušais Jelgavas lidlauks nav ticis izmantots kopš aptuveni 1997. gada.

Kopējās projekta investīcijas būs 63 miljoni eiro, ko nodrošinās galvenokārt Baltijas banku finansējums. Paredzams, ka šogad projektā tiks ieguldīti 25,2 miljoni eiro, bet nākamgad – 37,8 miljoni eiro.

Foto: Publicitātes attēli

"Mūsu iecere ir šo projektu īstenot iespējami īsākā laikā, kas jau pārskatāmā nākotnē nodrošinās papildu elektroenerģijas apjomu tirgū un stiprinās Latvijas enerģētisko neatkarību. Projekts ir arī vērtīgs piemērs bijušo industriālo teritoriju lietderīgai izmantošanai," saka Anastasija Udalova, projekta īstenotāju SIA "SP Austrumi" valdes locekle.

Projektu īsteno SIA "SP Austrumi", kas ir mērķa sabiedrība konkrēti šīs ieceres realizēšanai. Saules enerģijas parka izveide tiek īstenota kopā ar saules enerģijas jomā pieredzējušu Vācijas uzņēmumu INTEC Energy Solutions, kas ir bāzēts Nirnbergā, Vācijā un Krakovā, Polijā. "Intec Energy Solutions" strādā vairāk nekā 12 pasaules valstīs un uz šo brīdi ir īstenojis vairāk kā 138 saules enerģijas projektus. Kopumā "Intec Energy Solutions" ir piedalījies parku izveidē ar 1,7 GW jaudu, tostarp 328 MWp jaudu Dānijā, 154 MWp Rumānijā un 424 MWp Itālijā.

Projekta realizēšanu ir plānots sākt šī gada 1. septembrī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!