Trešdien, 30.aprīlī, Satiksmes ministrijas valsts sekretārs Kaspars Ozoliņš un pilnsabiedrības "RB Latvija" pārstāvis Arnis Skrastiņš parakstījuši līgumu par Eiropas standarta platuma – 1435 mm - dzelzceļa līnijas "Rail Baltica" Latvijas posma detalizētu tehnisko izpēti un ietekmes uz vidi novērtējumu.

Pilnsabiedrību "RB Latvija", ko izveidojušas SIA " Konstruktionsgruppe Bauen Latvia", SIA "Grupa93" un "EPG Eisenbahn-und Bauplanungsgesellscaft mbH Erfurt", tika atzīti par uzvarētājiem vairāku konkursā zaudējušu pretendentu apstrīdētajā iepirkuma konkursā. " "RB Latvija" piedāvātā līgumcena bija 3,993 miljoni eiro.

Dzelzceļa līnijas "Rail Baltica" Latvijas posma detalizēta tehniskā izpēte un ietekmes uz vidi novērtējums tiek veikti Eiropas transporta tīkla TEN-T līdzfinansēta projekta "Pētījumi par Eiropas platuma sliežu ceļa līniju (Latvijas posms)" ietvaros.

Iepriekšējā izpētes posmā 2010. - 2011.g. notika projekta dzelzceļa līnijas būvniecības priekšizpēte -  "Tehniski ekonomiskais pamatojums par Eiropas standarta platuma dzelzceļa līniju Igaunijā, Latvijā un Lietuvā ("Rail Baltica" koridors)". Priekšizpēti pēc trīs valstu - Igaunijas, Latvijas un Lietuvas pasūtījuma veica "AECOM Ltd". 

Projekta "Rail Baltica" līnija ir iekļauta TEN-T pamattīklā un pamattīkla Baltijas - Adrijas koridorā un šis projekts ir identificēts kā Eiropas kopējo interešu  TEN-T prioritārais projekts.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!