Foto: Reuters/Scanpix

"Tallink Grupp" pārceļ pirmo "Burger King" restorānu atvēršanu Igaunijā, kas bija paredzēta aprīļa vidū un maija sākumā, lai nodrošinātu, ka restorāni tiktu atvērti tikai tad, kad tas ir droši gan darbiniekiem, gan apmeklētājiem, portālu "Delfi" informēja uzņēmumā.

Uzņēmums pārceļ arī "Burger King" restorānu atvēršanu Latvijā un Lietuvā uz 2020. gada otro pusi.

Remontdarbi un sagatavošanās darbi Igaunijā turpinās, bet "Tallink Grupp" ir nolēmis atlikt restorānu atvēršanu līdz brīdim, kad atkal ir droši uzturēties publiskās vietās un ārkārtas stāvoklis būs atcelts.

"Pārcelt restorānu atvēršanu ir pareizais lēmums pašreizējos apstākļos, kad vīruss vēl ir aktīvs un izplešas. Protams, ka mēs bijām ļoti sajūsmināti par restorānu tuvojošos atvēršanu, bet šobrīd pats svarīgākais ir ikviena veselība, labsajūta un drošība. Burger King jau kaļ plānus pēc krīzes periodam, lai nodrošinātu, ka restorānu atvēršanas brīdī, mēs saviem klientiem, roku liekot uz sirds, varētu apsolīt, ka ir droši apmeklēt mūsu restorānus un pavadīt tajos laiku," sacīja "Tallink Grupp" Krasta mazumtirdzniecības vadītāja Katre Kovask.

"Es vēlētos visiem burgeru cienītājiem Latvijā un Lietuvā apsolīt, ka restorāni jūsu valstīs tiks atvērti, tiklīdz situācija atļaus sākt restorānu būvniecību. Mūsu galvenais mērķis Baltijas valstīs būs nodrošināt vēl stingrākas higiēnas normas un drošības noteikumus visos mūsu restorānos," viņa turpināja.

"Delfi" jau ziņoja, ka 2019. gada rudenī "Tallink Grupp" ieguva franšīzes tiesības Baltijas valstīs globālajai ātrās ēdināšanas ķēdei "Burger King". Pagājušā gada izskaņā uzņēmums paziņoja, ka pirmos restorānus atvērs šī gada pavasarī "Rocca al Mare" un "Ülemiste" tirdzniecības centros Tallinā.

Martā uzņēmums papildus paziņoja, ka tas plāno atvērt restorānus vēsturiskajā uzgaidāmajā paviljonā "Balti jaam" vilcienu stacijā un "Lasnamäe Centrum" tirdzniecības centrā. Uzņēmumam joprojām ir nodoms atvērt visus iepriekš minētos restorānus 2020. gada pirmajā pusē ar nosacījumu, ka ārkārtas stāvoklis Igaunijā tiks atcelts un uzņēmumam būs ļauts to darīt.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!