Foto: DELFI
Maksātnespējīgās AS "Liepājas metalurgs" (LM) administrators Haralds Velmers paredzējis izsolīt 95% no LM piederošās SIA "Ledus halle "Liepājas metalurgs"" kapitāldaļu, liecina paziņojums par pārdošanu.

Iesniegumus par dalību pārdošanas procesā jānosūta uz administratora elektroniskā pasta adresi "Haralds.Velmers@advokatu-birojs.lv". Pretendentam savi pirkuma piedāvājumi administratoram jāiesniedz līdz 2014.gada 13.oktobrim.

Administrators ledus halles kapitāldaļas pārdos tam pretendentam, kurš iesniegs izdevīgāko piedāvājumu.

Kopā ar kapitāldaļām kā lietu kopumu plānots pārdot ar ledus halli saistīto, par labu AS "Citadele banka" ieķīlāto, LM piederošo nekustamo īpašumu Brīvības ielā 3/7, Liepājā, un par labu Finanšu ministrijai ieķīlāto un neieķīlāto kustamo mantu pēc saraksta.

Liepājas dome 18.septembrī pieņēma lēmumu saglabāt ledus halli Brīvības ielā 3/7, Liepājā, kā Liepājas pilsētas iedzīvotājiem nozīmīgu sporta nozares objektu un piekrita, ka SIA "Liepājas Olimpiskais centrs" iegūst īpašumā ledus halli un kustamo mantu, kas ir saistīta ar ledus halles darbības nodrošināšanu, kā arī SIA "Ledus halle "Liepājas Metalurgs"" 19 kapitāla daļas, kas kopā veido 95% no pamatkapitāla.

Jau ziņots, ka tiesības slēgt darījumu par "Liepājas metalurga" pamatražotnes iegādi ieguvis Ukrainas uzņēmums "KVV Group", taču jāpabeidz ir arī citu ar "Liepājas metalurgu" saistīto īpašumu, kuriem nav pieteikušies pircēji, pārdošana, tostarp jālemj par Liepājas Ledus halles jauno īpašnieku. Patlaban notiek pārrunas ar Valsts kasi un banku "Citadele", lai pašvaldība iegūtu savā īpašumā ledus halli, iepriekš norādīja Liepājas mērs Uldis Sesks (Liepājas partija). "Tas ir būtisks solis, lai šis sporta objekts būtu drošās rokās un ar saprotamu nākotni," sacīja Sesks.

Šogad Liepājā ir izveidots jauns hokeja klubs "Liepāja" kā likvidētās "Liepājas metalurga" hokeja komandas pēctecis. Šīs pilsētas vienība Latvijas čempionātā uzvarējusi astoņas reizes, bet pagājušo sezonu izlaida, jo rūpnīca pārstāja uzturēt hokeja komandu. Līdz ar "Liepājas metalurga" maksātnespēju pašvaldības Sporta pārvalde ir pārņēmusi savā pārziņā bērnu un jauniešu sporta programmu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!