Foto: Publicitātes attēli
Pārdošanā nonākuši vairāki eksbaņķiera un "Parex bankas" izveidotāja Valērija Kargina ģimenei piederoši luksusa auto, liecina portāla "Delfi" rīcībā esošā informācija.

Sludinājumu portālā "ss.lv" pārdošanai ievietoti vismaz seši spēkrati - "Bentley Continental Flying Spur", "Lexus GX", "Lexus LX", "Porsche 911", kā arī "Hyundai i30" un "Peugeot 607". Dārgāko auto cena ir 45 000 un 35 000 eiro.

Auto fotogrāfijas arī visticamāk ir uzņemtas Karginu Jūrmalas īpašumā, bet vairāku auto reģistrācijas numurus rotā "6000". Zīmīgi, ka Valērijs Kargins jau no 90. gadiem pazīstams ar "6000" skaitļa numurzīmēm un viens no viņa auto BMW L7 ar šādu numura zīmi bija aplūkojams arī savulaik izdotajā "Parex" bankas kalendārā.

"Delfi" jau rakstīja, ka Valērijs Kargins sācis savu "trešo dzīvi". Viņš grasās atsākt uzņēmējdarbību, taču tā noteikti nebūšot saistīta ar "banku lietām", kas viņa dzīvē esot "noiets posms". "Tā nav banka. Es vairs nevēlos nodarboties ar banku lietām - tas man kā cilvēkam vairs nav interesanti. Tas ir noiets posms manā dzīvē," 2015.gada pavasarī intervijā laikrakstam "Latvijas Avīze" atzina Kargins.

Jau vēstīts, ka valsts bankrota priekšā nonākušās "Parex" kapitāldaļas no Valērija Kargina un Viktora Krasovicka pārņēma 2008.gada 5.decembrī. 2010.gada augustā notika "Parex bankas" labo aktīvu pāreja uz jaunizveidoto "Citadele banku". Kopš tā brīža "Parex banka" darbojas kā risinājuma banka, kuras galvenais uzdevums ir valsts ieguldījumu maksimāla atgūšana noteiktajā termiņā. Tagad tai vairs nav bankas licences, un tā ir pārdēvēta par "Revertu".

Portāls "Pietiek.com" šā gada sākumā rakstīja, ka pārdošanā izlikta viena no Latvijas visdārgākajām privātmājām - Viktora Krasovicka ģimenes Villa Marta Jūrmalā. Objekta vēlamā pārdošanas cena ir 15 miljoni eiro.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!