Pārdots viens no lielākajiem pārtikas pārstrādes uzņēmumiem un Latvijas eksporta flagmaņiem a/s "Rīgas Piensaimnieks". Jaunais kompānijas īpašnieks ir SIA "RPS Group", kuram pieder 100% uzņēmuma akciju.
Savas uzņēmuma akcijas ir pārdevuši uzņēmuma īpašnieki Āris Apinis, Zneta Auslande, Veronika Eglīte, Jānis Eisa, Georgijs Knellers, Normunds Kursišs, Diāna Ruģele, Arvīds Ušča un Aldis Īzaks.

Par uzņēmuma vienīgo īpašnieku kļuvusī kompānija "RPS Group" pieder Britu Virdžīnijas salās reģistrētajai "European Facilities Limited". "RPS Group" ir arī divu komercķīlu devējs - 38,4 un 9,7 miljonu latu apmērā, liecina "Lursoft" dati.

Kā šonedēļ raksta "Dienas bizness", visticamāk aiz ārzonas kompānijas slēpjas skandināvu investori, jo par "Rīgas piensaimnieka" padomes priekšsēdētāju kļuvis zviedrs Daniels Hoglunds, bet par padomes priekšsēdētāja vietnieku Latvijas juridiskā biroja "Glimstedt un partneri" jurists Ivars Pommers, savukārt šis birojs jau savulaik konsultējis skandināvu investoru pirkumus Latvijā.

"Rīgas piensaimnieks" strādā kopš 1993.gada. Pērn uzņēmuma apgrozījums sasniedza 21,6 miljonus latu. Patlaban uzņēmums ražo aptuveni 100 dažādus produktus, kurus pārdod gan vietējā tirgū, gan arī eksportē uz Baltijas valstīm, Eiropu, Ameriku.

Uzņēmums ražo tādas pazīstamas preču zīmes kā biezpiena sieriņu "Kārums", jogurtu "Zilonītis", kausēto sieru "Dzintars" un citus piena produktus. "Rīgas Piensaimnieks" ražo arī augļu saldējumu "Jungle Pop", kas uzskatāms par vienu no veiksmīgākajiem Latvijas eksportproduktiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!