Foto: LETA

"BaltCap Baltic Investment Fund III" pārdevis "Intrac Group", mežizstrādes, būvniecības, lauksaimniecības un rūpniecības tehnikas izplatītāju, Baltijas investīciju uzņēmumam "UP Investment Group" (UPI). Ar šo darījumu UPI iegūs 100% "Intrac Group", ieskaitot "Nalka Invest" un mazākuma akcionāru akcijas.

"Intrac Group" ir pasaulē vadošo industriālās un lauksaimniecības tehnikas ražotāju ekskluzīvs importētājs un izplatītājs Latvijā, Lietuvā un Igaunijā. Grupa pārstāv tādus lauksaimniecības tehnikas ražotājus kā "John Deere Forestry", "Manitou", "Doosan", "Case", "Bomag" un "Massey Ferguson", kā arī citus zīmolus. "Intrac Holding" AB ir "Intrac" uzņēmumu grupas mātesuzņēmums, kura galvenais birojs atrodas Stokholmā.

"Uzņēmums ir audzis vairāk nekā četras reizes, kopš tajā ieguldījām. "Intrac" izaugsmes ceļā bijuši arī izaicinājumi, tostarp vairāki krīzes periodi un tirgus pārmaiņas, ko izdevās veiksmīgi pārvarēt," uzsver Dagnis Dreimanis, "BaltCap" vadošais partneris.

Marko Tali, "United Partners Investments" investīciju vadītājs, norāda, ka "Intrac" grupa ir pievilcīgs ieguldījums ar ievērojamu izaugsmes potenciālu. "Intrac" iegāde ļauj UPI radīt sinerģiju starp vieglās un smagās tehnikas izplatīšanas tirgu Baltijā."

Darījumu konsultēja "Aureus Capital Consulting". Darījuma vērtība un citas detaļas netiek izpaustas. Darījumu vēl jāapstiprina regulējošām iestādēm.

"Intrac Latvija" ir industriālās un lauksaimniecības tehnikas tirdzniecības un pēcpārdošanas apkalpošanas uzņēmums, kas darbojas Latvijā, Lietuvā un Igaunijā. Grupas uzņēmumam ir 13 tirdzniecības vietas, rezerves daļu noliktavas, servisa centri, kā arī mobilie servisa busi, kas izvietoti Baltijas valstīs. "Intrac" ir aptuveni 250 darbinieku, un 2021. gadā uzņēmuma apgrozījums sasniedza 83 miljonus eiro.

Kopš 1995. gada "BaltCap" ir investējis vairāk nekā 100 dažādu nozaru uzņēmumos un piesaistījis kopējo kapitālu vairāk nekā 700 miljonu eiro apmērā. "BaltCap" ir pārstāvēts visās trijās Baltijas valstīs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!