Foto: LETA
Par tirdzniecības centra "Dole" īpašnieka, apsaimniekotāja un attīstītāja SIA "Tirdzniecības centrs "Dole"" vienīgo īpašnieku 14. decembrī kļuvis Latvijā reģistrētais uzņēmums SIA "Premier Estates LTD", ziņo "Lursoft" Klientu portfelis.

SIA "Premier Estates LTD" radniecīgā sabiedrība ir SIA "Premier Restaurants Latvia", kas Latvijā pārvalda ātrās ēdināšanas uzņēmuma "McDonald's" tīklu, sacīts uzņēmuma 2017. gada pārskatā.

Līdz ar īpašnieku maiņu par SIA "Tirdzniecības centrs "Dole"" patiesā labuma guvēju reģistrēts Maltas pilsonis Karmelo Hili (Carmelo Hili), kurš ir SIA "Premier Restaurants Latvia" valdes priekšsēdētājs.

Izmaiņas SIA "Tirdzniecības centrs "Dole"" dalībniekos reģistrētas komercreģistrā 18. decembrī. Līdz ar tām pilnībā mainīta arī uzņēmuma valde. Par tirdzniecības centru pārvaldošā uzņēmuma valdes locekļiem iecelti Karmelo Hili, Kastiljo Ričards Abdilla (Castillo Richard Abdilla) un Sandra Mūrniece.

Līdz šim SIA "Tirdzniecības centrs "Dole"" vienīgais īpašnieks bija Norvēģijas uzņēmums "AMD Holding AS".

"Lursoft" izziņa liecina, ka SIA "Premier Estates LTD" dibināts 2008. gadā, un tā pamatkapitāls ir 2 548 416 eiro. Uzņēmums nodarbojas ar nekustamā īpašuma iznomāšanu un apsaimniekošanu. Tam ir noslēgti ilgtermiņa īres līgumi ar SIA "Premier Restaurants Latvia" par SIA "Premier Estates LTD" īpašumā esošo pamatlīdzekļu nomu, sacīts uzņēmuma gada pārskatā.

SIA "Premier Estates LTD" apgrozījums 2017. gadā bija 368 tūkstoši eiro, un uzņēmuma peļņa bija 124 tūkstoši eiro.

SIA "Tirdzniecības centrs "Dole"" dibināts 1999. gadā, tā pamatkapitāls ir 1 180 983 eiro. Uzņēmuma apgrozījums 2017. gadā bija 982 tūkstoši eiro, un tā peļņa pēc nodokļiem bija 275 tūkstoši eiro.

SIA "Premier Restaurants Latvia" dibināts 1994. gadā, uzņēmuma pamatkapitāls ir 4 237 289 eiro un tā vienīgais īpašnieks ir Nīderlandē reģistrētais uzņēmums "Premier Capital B.V.".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!