Foto: LETA

Latvijā pārtikas ražotāji arī šogad turpina aktīvi apgūt eksporta tirgus, atzina Agroresursu un ekonomikas institūta vadītāja Ingūna Gulbe.

"Eksporta tirgu apgūšana turpinās un tur parādās aizvien labāki rezultāti. Latvijas uzņēmumi sāk gūt iepriekšējo gadu darba augļus, jo eksportēt nevar sākt vienā dienā - tas ir daudzu gadu rezultāts," sacīja Gulbe.

Tostarp viņa minēja, ka Latvijas zivrūpniecības uzņēmumi veiksmīgi atrod jaunus tirgus un ir sākuši eksportēt zivju konservus arī uz tādiem eksotiskiem tirgiem, kā piemēram, Japāna.

Jau vēstīts, ka Latvijas pārtikas ražošanas nozares uzņēmumu eksporta apmērs 2017.gadā pieauga par vairāk nekā 20% salīdzinājumā ar iepriekšējo gadu.

Latvijas Pārtikas uzņēmumu federācijas (LPUF) padomes priekšsēdētāja Ināra Šure iepriekš skaidroja, ka Latvijas pārtikas uzņēmumi jau vairākus gadus ļoti smagi un mērķtiecīgi strādā, lai iekarotu jaunus tirgus, kas dod rezultātus. Viņa pauda cerību, ka pērn importa-eksporta bilance pārtikas ražošanas industrijā bijusi pozitīva - ja tas tā būs, varēs apgalvot, ka pārtikas ražošanas industrija ir spējusi pārorientēt ražošanu no Krievijas uz citu valstu tirgiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!