Foto: Shutterstock

Pārtikas ražošanas sektoram šis gads bijis raibs – daļai uzņēmumu izdevies audzēt pārdošanas apjomus un investēt tālākā attīstībā, savukārt citiem nākas cīnīties ar augošajiem zaudējumiem.

"Šis gads ir bijis zīmīgs ar visstraujākajām izmaiņām pārtikas nozarē. Viss sākās ar Covid-19 šoku pavasarī. Mainījās pirkšanas un patēriņa paradumi, finansējuma pieejamība, kas izraisīja e-komercijas un tehnoloģiju uzrāvienu nozarē," raksturo Lauksaimniecības tirgus veicināšanas centra vadītāja Ingūna Gulbe.

Turpina meklēt jaunus virzienus

Taču neizpalika arī jau iepriekš vērojamās tirgus attīstības tendences  nišas produktu  bezglutēna produktu, bezlaktozes un diabētisko produktu, kā arī daudzveidīgo bioloģisko produktu pieaugums, fleksitāro, veģetāro, vegāno diētu strauja attīstība.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!