Foto: Sintija Zandersone/LETA

Svētdien, 21. februārī, durvis vērs viena no pasaulē pieprasītākajam pārtikas izstādēm "Gulfood 21" Dubaijā (AAE), kur Latvijas pārtikas ražotāji astoto gadu rādīs savu produkciju, informē Zemkopības ministrija.

"Gulfood 21" šogad ir pirmā pārtikas izstāde pasaulē, kura uzņem ražotājus stendos, ļaujot izstādi aplūkot un ar produkciju klātienē iepazīties arī apmeklētājiem.

Dubaijas Pasaules tirdzniecības centrā būs arī Latvijas ražotāju 174 kvadrātmetru kopstends, ko ar Zemkopības ministrijas atbalstu organizējis Agroresursu un ekonomikas institūts (AREI). Kopstendā, ievērojot visus Covid-19 ierobežošanas nosacījumus, produkciju izstādīs seši Latvijas pārtikas ražotāji - SIA "Cannelle Bakery", SIA "Markol", SIA "King Coffee Service", SIA "Nordic Food", SIA "Pernes L" un SIA "Felici", kura viens no produktiem ir nominēts labākā iepakojuma dizaina balvas saņemšanai.

Šogad "Gulfood" notiek 26. gadu un tajā piedalīsies 2500 uzņēmumi no 85 valstīm. "Gulfood" gadskārtēji piesaista vairāk nekā 100 tūkstošus pārtikas nozares speciālistu no vairāk nekā 180 valstīm. Saistībā ar Covid-19 ierobežojumiem pasaulē, daļa šā gada pasākumu būs digitālā formātā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!