Foto: Publicitātes foto

Pārtikas ražošanas uzņēmums "HKScan Latvia" pagājušajā gadā izmantoja tikai atjaunojamo elektroenerģiju, samazinot oglekļa emisiju par teju 2000 tonnām, informē uzņēmums.

Pilnīga pāreja uz atjaunojamo elektroenerģiju ir daļa no "HKScan" izvirzītā mērķa samazināt emisijas un tādējādi mazināt klimata pārmaiņas.

Uzņēmumi var samazināt ar elektroenerģijas izmantošanu saistītās emisijas divējādi: optimizējot enerģijas patēriņu, kas attiecīgi samazina ar enerģiju saistīto oglekļa emisiju ietekmi, vai pārejot uz atjaunojamo elektroenerģiju. "HKScan Latvia" izvēlējies iet abus ceļus, gan Jelgavas ražotnē, gan Rīgas loģistiskas centrā pārejot tikai uz atjaunojamo elektroenerģiju. Šīs izmaiņas ļāva 2020. gadā par gandrīz 2000 tonnām samazināt oglekļa emisiju.

"Pāreju uz atjaunojamās enerģijas izmantošanu īstenojam saskaņā ar visa "HKScan" koncerna stratēģiju, kuras mērķis ir samazināt mūsu ietekmi uz apkārtējo vidi un nodrošināt ilglaicīgu attīstību. Mūsu izvēle dod arī priekšrocības eksporta tirgos, kur aizvien vairāk esošajiem un jaunajiem partneriem ir svarīgi, ka tie sadarbojas ar uzņēmumu, kas domā, kā minimizēt ietekmi uz vidi, un veic pasākumus oglekļa emisiju samazināšanā," saka "HKScan Latvia" pārdošanas direktors Heino Lapiņš.

"HKScan Latvia" ir izsniegts EECS RES-GO sertifikāts, kas pierāda, ka izmantotā elektroenerģija ir pilnībā ražota no atjaunojamiem energoresursiem.

"HKScan" vides darba pamatā ir klimata ietekmes samazināšana, enerģijas un ūdens izmantošanas efektivitātes uzlabošana, materiālu efektivitātes un videi nekaitīga iepakojuma pielietošanas veicināšana. "HKScan" ir izvirzījis mērķi līdz 2025. gada beigām savai rūpnieciskajai ražošanai nodrošināt oglekļa neitralitāti un līdz 2040. gada beigām – sasniegt oglekļa neitralitāti visos pārtikas ražošanas ķēdes posmos: no dzīvnieku audzēšanas līdz nonākšanai pie patērētājiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!