Foto: LETA

Dažādos Eiropas Savienības (ES) Eiropas Savienības (ES) Eiropas Jūrlietu un zivsaimniecības fonda (EJZF) un Rīcības programmas zivsaimniecības attīstībai atbalsta pasākumos zivsaimniecībā un akvakultūrā būs pieejams kopumā gandrīz 24 miljonu eiro apmērā, liecina paziņojumi oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis".

Tostarp Lauku atbalsta dienests (LAD) izsludinājis atklātu konkursa projektu iesniegumu pieņemšanu EJZF un Rīcības programmas zivsaimniecības attīstībai pasākumam "Kompensācijas shēma par nozvejas zaudējumiem, kurus radījuši aizsargājamie zīdītāji", kur pirmās kārtas ar 300 000 eiro kopējo publisko finansējumu projektu iesniegumu pieņemšana notiks no 11. maija līdz 15. jūnijam.

Tāpat LAD izsludina atklāta konkursa projektu iesniegumu pieņemšanu EJZF un Rīcības programmas zivsaimniecības attīstībai pasākumam "Produktīvi ieguldījumi akvakultūrā", kur desmitās kārtas ar pieejamo publisko finansējumu 14 miljoni eiro projektu iesniegumu pieņemšana notiks no 2. marta līdz 30. jūnijam.

LAD arī izsludinājis atklāta konkursa projektu iesniegumu pieņemšanu EJZF un Rīcības programmas zivsaimniecības attīstībai pasākumam "Akvakultūras saimniecībām paredzēti pārvaldības un konsultāciju pakalpojumi", kur sestās kārtas ar 200 000 pieejamo publisko finansējumu projektu iesniegumu pieņemšana notiks no 2. marta līdz 30. jūnijam.

Dienests arī izsludinājis atklāta konkursa projektu iesniegumu pieņemšanu EJZF un Rīcības programmas zivsaimniecības attīstībai pasākumam "Kontrole un izpilde", kur desmitās kārtas ar divu miljonu eiro pieejamo publisko finansējumu projektu iesniegumus pieņems no šā gada 2.marta līdz 30.jūnijam.

Tāpat LAD izsludinājis atklāta konkursa projektu iesniegumu pieņemšanu EJZF un Rīcības programmas zivsaimniecības attīstībai pasākuma "Zvejas flotes modernizācija" apakšpasākumam "Veselība un drošība" un "Zvejas ietekmes uz jūras vidi ierobežošana un zvejas pielāgošana sugu aizsardzībai", kur septītās kārtas projektu iesniegumu pieņemšana notiks no 2. marta līdz 30.jūnijam. Septītās kārtas kopējais publiskais finansējums apakšpasākumā "Veselība un drošība" ir 219 495 eiro, bet apakšpasākumā "Zvejas ietekmes uz jūras vidi ierobežošana un zvejas pielāgošana sugu aizsardzībai" – 200 000 eiro.

LAD arī izsludinājis atklāta konkursa projektu iesniegumu pieņemšanu EJZF un Rīcības programmas zivsaimniecības attīstībai pasākumam "Zvejas ostas un izkraušanas vietas", kur astotās kārtas ar 7,049 miljonu eiro finansējumu projektu iesniegumus pieņems no šā gada 11. maija līdz 12. jūnijam.

Projektu iesniegumi jāiesniedz, ierodoties LAD personīgi vai izmantojot LAD elektroniskās pieteikšanās sistēmu, vai lad@lad.gov.lv elektroniska dokumenta formā, parakstītu ar elektronisko parakstu un apliecinātu ar laika zīmogu Elektronisko dokumentu likumā noteiktajā kārtībā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!