Foto: AFI
Tuvākā mēneša laikā AS "Cata" Limbažu filiāles darbinieki un arodkomitejas vadība lems par streika sākšanu, informēja AS "Cata" arodkomitejas vadītāja vietnieks Mārtiņš Aizpurietis.

Šī mēneša laikā darbinieki apspriedīs streika uzsākšanu ar arodbiedrībām un meklēs streika izpildes veidu kopā ar juristiem, tā, lai protesta laikā būtu nodrošināta arī reisu izpilde.

Limbažu filiāles darbinieki pauž neapmierinātību par to, ka uzņēmums divu reisu Rīga-Limbaži izpildi pārvirzījis uz Ērgļu filiāli samazinot limbažnieku darba apjomu un atalgojumu. Tāpat netiek kompensēta arī dīkstāve, lai darbinieki ir algoti pilnā slodzē. Dīkstāvēs kompensēšanu paredz likums, skaidro Aizpurietis.

Filiāles darbinieki ir neapmierināti arī ar to, ka no 6. novembra slēgti divi reisi – plkst. 7.45 Limbaži-Rīga un 16.40 Rīga-Limbaži – vadībai nepaskaidrojot slēgšanas iemeslu. Aizpurietis norāda, ka Limbažu filiāle abus reisus saredz kā pieprasītus un pelnošos, tomēr norāda, ka pašiem nav šādu aprēķinu, tāpēc labprāt iepazītos ar uzņēmuma pieejamo informāciju.

Vaicājot, vai AS "Cata" rīcība neliek domāt par filiāles reorganizāciju, Aizpurietis nevēlējās izteikt konkrētus pieņēmumus, taču pieļāva, ka jau agrāk notikušās reisu pārdales liek domāt par to, vai netiek plānota filiāles slēgšana.

AS "Cata" pērn strādāja ar 52 382 eiro lieliem zaudējumiem un apgrozījumu 11,27 miljonu eiro apmērā. Uzņēmumā strādā 431 darbinieks.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!