Foto: Publicitātes foto
Starptautisko autobusu operators Baltijā "Ecolines", kā pārstāvis Latvijā ir SIA "Norma-A", papildinājis savu autobusu parku – iegādāti četri jauni "Man" zīmola autobusi un seši mazlietoti "Setra" autobusi. Darījumu 2,7 miljonu eiro apmērā finansēja "Swedbank", informē banka.

"Starptautisko autobusu pārvadājumu tirgus attīstība Baltijas valstīs tiek prognozēta ar pozitīvu attīstības virzienu un "Ecolines" sadarbībā ar "Swedbank" turpina ieguldīt līdzekļus pakalpojumu kvalitātes uzlabošanā. Pasažierus turpinām nodrošināt ar jaunāko modeļu autobusiem, kas būs aprīkoti ar bezvadu internetu, multimediju ierīcēm, klimata kontroli, bezmaksas kafijas aparātiem un mūsdienīgām labierīcībām," saka SIA "Norma-A" valdes priekšsēdētājs Andris Podgornijs.

""Swedbank" ar "Norma-A" sadarbojas jau kopš 1998. gada, un šo gadu laikā uzņēmums ir būtiski veicinājis savu izaugsmi, kļūstot par vienu no lielākajiem un veiksmīgākajiem Latvijas uzņēmumiem savā nozarē," uzsver "Swedbank" Uzņēmumu pārvaldes vadītāja Ieva Vīgante.

Kopš 2009. gada "Swedbank" izsniegusi finansējumu "Norma-A" vairāk nekā 13 miljonu eiro apmērā. Patlaban uzņēmuma autobusu parkā ir vairāk nekā 200 autobusi. Visi starptautiskie maršruti tiek veikti ar "Neoplan", "Man" vai "Setra" autobusiem, kas pēc Starptautiskās pārvadātāju asociācijas klasifikatora atbilst 4 zvaigznēm.

Pasažieru pārvadātājs "Norma-A" 2018. gadā strādājis ar konsolidēto apgrozījumu 32,107 miljonu eiro apjomā, savukārt koncerna pārskata gada peļņa pērn bija 1,603 miljoni eiro, liecina "Lursoft" Klientu portfeļa dati.

Salīdzinot ar 2017. gadu, "Norma-A" konsolidētais apgrozījums pagājušajā gadā pieaudzis par 14,2% jeb 3,982 miljoniem eiro. Uzņēmuma apgrozījuma pieaugums saistīts ar starptautisko autopārvadājumu biļešu pārdošanas apjomu pieaugumu, kā arī ar uzlabojumiem sniegto pakalpojumu kvalitātē, piemēram, aprīkojot autobusus ar bezvadu interneta pieslēgumu, multimediju sistēmām, kā arī uzstādot aprīkojumu cilvēkiem ar īpašām vajadzībām.

Jau vēstīts, ka uzņēmuma konsolidētajos rezultātos iekļauti tā piecu meitas uzņēmumu rezultāti. Koncerna vadošā uzņēmuma neto apgrozījums pērn bija 20,810 miljoni eiro, un tā pārskata gada peļņa bija 1,915 miljoni eiro.

SIA "Norma-A" dibināta 1993. gadā, uzņēmuma pamatkapitāls ir 844 998 eiro, un tā īpašnieki ir divas privātpersonas – Andris Podgornijs un Jegors Ribzāmens.

Tāpat ziņots, ka gada sākumā "Norma-A" par aptuveni vienu miljonu eiro iegādājusies četrus jaunus "Man Lion's Coach" autobusus. Autobusu piegādi veicis "Avar auto". Viena autobusa cena ir aptuveni 250 000 eiro.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!