Foto: LETA

AS "Pasažieru vilciens neto apgrozījums 2016. gadā sasniedza gandrīz 65 miljonus eiro, bet peļņa pārsniedza 500 tūkstošus eiro, portālu "Delfi" informēja uzņēmumā.

Pērn pārvadāti 17 074 906 pasažieri, kas ir par 1,1% vairāk nekā 2015. gadā, liecina apstiprinātais uzņēmuma gada pārskats. Kopumā reģionālajos sabiedriskā transporta pārvadājumos 2016. gadā pasažieru skaits ir sarucis par 3-4%.

Pērn uzņēmumā strādāja 1106 darbinieki un uzņēmuma bilances vērtība bija vairāk nekā 57 miljoni eiro.

Pārskata periodā tika nodrošināta 98,6% vilcienu reisu izpildes precizitāte, savukārt pārvadāto maksas pasažieru daļa reģionālā sabiedriskā transporta tirgū pieauga par 10% pret iepriekšējā gada tirgus daļu un sasniedza 39%.

"Pasažieru vilciena" padomes priekšsēdētājs Sandis Šteins uzsver, ka uzņēmuma darbība bijusi veiksmīga, "neraugoties uz negatīvo demogrāfiju un grūtajiem tirgus apstākļiem, kad kopējais sabiedriskā transporta pasažieru skaits turpina samazināties, uzņēmumam, veicot uz klientu vērstus pasākumus, pirmo reizi pēdējo gadu laikā ir izdevies palielināt pārvadāto pasažieru skaitu".

"Pērn ieviestie zonu tarifi, internetā un aplikācijās nopērkamās elektroniskās biļetes, vilcienu kustības ātruma palielināšana, kā arī citi uzlabojumi pasažieru ērtībām 2016. gadā pirmo reizi deviņu gadu laikā ir nodrošinājuši pārvadāto pasažieru skaita pieaugumu," atzīmē "Pasažieru vilciena" valdes priekšsēdētājs Andris Lubāns.

"Pasažieru vilciens" dibināts 2001. gada 2. novembrī. Uzņēmums ir vienīgais iekšzemes sabiedriskā transporta pakalpojumu sniedzējs, kas pārvadā pasažierus pa dzelzceļu visā Latvijas teritorijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!