Foto: Publicitātes attēli

AS “Pasažieru vilciens” sākusi izmantot jaunus daudzfunkcionālus plaukstas izmēra mobilos kases aparātus, kas nodrošina gan biļešu pārdošanu, gan visu biļešu veidu validāciju, lietojot ierīces tiešsaistē, informē uzņēmuma pārstāvji.

Šis gads bija pārejas periods pasažieru pārvadājumu nozarē, lai pielāgotu vai ieviestu kases aparātus, kas atbilst Ministru kabineta noteikumos noteiktajām tehniskajām prasībām, lai būtu ērta apkalpošanas un caurspīdīga uzskaites sistēma, skaidro uzņēmums.

Kopumā 120 jaunos mobilos kases aparātus visos vilcienu reisos lietos konduktori kontrolieri, kuri turpmāk ar vienu ierīci pārdos biļetes un validēs gan elektroniskās, gan visa veida papīra biļetes, tai skaitā abonementa biļetes, skenējot uz tām uzdrukāto 2D svītrkodu.

Mobilo kases aparātu programmatūra ir izstrādāta speciāli "Pasažieru vilciena" biļešu tirdzniecības vajadzībām uz Latvijā radītā "Tiki-Taka Pay" kases aparātu bāzes.

Mūsdienās maksājumu karšu lietošana kā viens no norēķinu veidiem arī sabiedriskajā transportā ir pašsaprotams, tāpēc turpinās darbs pie projekta nākamās fāzes, kuras rezultātā šie mobilie kases aparāti varēs pieņemt maksājumus ar dažādu veidu norēķinu kartēm,norāda uzņēmuma pārstāvji.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!