AS "Pasažieru vilciens" (PV) 2015.gada pirmajā pusē strādājis ar 717,7 tūkstošu eiro peļņu pretstatā četru miljonu eiro zaudējumiem pērn attiecīgajā laika posmā, informē PV Sabiedrisko attiecību daļas vadītājs Egons Ālers.

Savukārt PV apgrozījums bija 31,225 miljoni eiro, kas ir par 15,9% vairāk nekā pērn.

PV valdes priekšsēdētājs Andris Lubāns rezultātus skaidro ar uzņēmuma stāvokļa stabilizēšanu. "Mazinās temps, kādā sarūk pasažieru skaits. Mums ir izdevies būtiski samazināt uzņēmuma izmaksas, ievērojami uzlabot resursu izmantošanas efektivitāti, izstrādāt atjaunotu uzņēmuma darbības stratēģiju - tas arī ir ļāvis PV atgriezties pie peļņas," viņš norāda.

Maksas pasažieru skaits 2015. gada pirmajā pusgadā saruka par 2,2%, salīdzinot ar attiecīgo laika posmu pērn. Gada pirmajā ceturksnī šis samazinājums bija 3,4%.

PV sniegto pakalpojumu nodrošināšanas izmaksas salīdzinājumā ar attiecīgo periodu pērn ir samazinājušās par 914,9 tūkstošiem eiro.

Pērn PV strādāja 61,732 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 3,9% mazāk nekā 2013.gadā, savukārt uzņēmuma zaudējumi saruka 3,9 reizes - līdz 1,088 miljoniem eiro.

PV dibināts 2001.gada 2.novembrī. Tas ir vienīgais iekšzemes sabiedriskā transporta pakalpojumu sniedzējs, kas pārvadā pasažierus visā Latvijas teritorijā pa dzelzceļu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!