Foto: LETA

AS "Pasažieru vilciens" plāno no VAS "Latvijas dzelzceļš" (LDz) iegādāties lokomotīvju brigāžu atpūtas namu Lauvas ielā, Rīgā, liecina uzņēmuma publiskotā informācija par akcionāru ārkārtas sapulcē pieņemtajiem lēmumiem.

"Pasažieru vilciena" akcionāru ārkārtas sapulcē šogad 7.septembrī pieņemta zināšanai uzņēmuma valdes sniegtā informācija, ka ēka, kas atrodas Lauvas ielā 7, Rīgā, ir nepieciešama "Pasažieru vilciena" saimnieciskās darbības nodrošināšanai, un tās iegāde atbilst uzņēmuma interesēm.

Akcionāri piekrituši "Pasažieru vilciena" valdes 18.augusta lēmumam par nekustamā īpašuma Lauvas ielā iegādi par cenu, kas nav augstāka par sertificētu vērtētāju atzinumā noteikto nekustamā īpašuma tirgus vērtību.

Jau ziņots, ka LDz lokomotīvju brigāžu atpūtas namu Lauvas ielā izsolīs ar 332 963 eiro sākumcenu. Izsole notiks ceturtdien, 29. septembrī, plkst.9.

"Latvijas dzelzceļš" ir publiskās lietošanas dzelzceļa infrastruktūras pārvaldītājs un koncerna "Latvijas dzelzceļš" valdošais uzņēmums. Koncernā ietilpst arī "LatRailNet", kas veic infrastruktūras maksas noteikšanu un dzelzceļa infrastruktūras jaudas sadali, "LDz Cargo", kas nodrošina dzelzceļa kravu pārvadājumus un starptautiskos pasažieru pārvadājumus, ritošā sastāva remonta un uzturēšanas uzņēmums "LDz ritošā sastāva serviss", apsardzes uzņēmums "LDz apsardze", loģistikas uzņēmums "LDz loģistika", kā arī infrastruktūras būvniecības un uzturēšanas uzņēmums "LDz infrastruktūra", kuram 2022.gada maijā sākts likvidācijas process.

Savukārt "Pasažieru vilciens" ir izveidots 2001. gadā, nodalot iekšzemes pasažieru pārvadājumus no "Latvijas dzelzceļa" veiktajām funkcijām. Iepriekš "Pasažieru vilciens" 100% bija "Latvijas dzelzceļa" meitasuzņēmums, taču 2008.gada oktobrī tas tika pārveidots par valsts uzņēmumu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!