Foto: LETA

Saņemtas ziņas par AS "Rīgas Taksometru parks" maksātnespējas procesa pasludināšanu. Par procesa administratori iecelta Natālija Sidorova, vēsta "Lursoft" Klientu monitorings.

Jānorāda, ka šogad februārī uzņēmumam jau bija ierosināts tiesiskās aizsardzības process, taču aprīlī tas izbeigts, jo tiesiskās aizsardzības procesa pasākumu plānu nebija atbalstījis likumā noteiktais kreditoru vairākums.

Uzņēmumam kopš šī gada maija reģistrēts Valsts ieņēmumu dienesta piemērots nodrošinājums, kas liedz tam reģistrēt komercķīlas, tās pārjaunot, pārreģistrēt vai grozīt. AS "Rīgas Taksometru parks" šobrīd nav reģistrēta neviena aktīva komercķīla.

Uz šā gada 20. jūniju "Rīgas Taksometru parks" bija uzkrāts 74,8 tūkstošu eiro liels nodokļu parāds.

Gan pērn, gan arī 2020. gadā "Rīgas Taksometru parks" aktīvi izmantoja valsts sniegtās atbalsta iespējas Covid-19 krīzes seku pārvarēšanai. Tā, piemēram, vairākkārt atbalstīta uzņēmuma nokavēto nodokļu maksājumu samaksas sadale termiņos vai atlikšana uz laiku, izmaksātas algu subsīdijas, kā arī piešķirts atbalsts dīkstāvē esošajiem uzņēmuma darbiniekiem.

Pēdējos gados ievērojami samazinājies "Rīgas Taksometru parks" darbinieku skaits. 2017.gadā uzņēmumā bija nodarbināti nepilni 600 strādājošie, bet 2019. gadā – 441, 2020. gadā – 272, bet pērn – vien 64. Jāpiebilst, ka nodokļu maksājumos valsts kopbudžetā "Rīgas Taksometru parks" 2021. gadā samaksājis 424,80 tūkstošus eiro.

AS "Rīgas Taksometru parks", kura patiesais labuma guvējs ir Leopolds Muižnieks, 2020. gadā strādāja ar 573,49 tūkstošu eiro lieliem zaudējumiem. Uzņēmējam patiesā labuma guvēja statuss reģistrēts arī SIA "RTP Serviss" un SIA "RTP Auto Apkope". Abiem uzņēmumiem pagājušā gada decembrī izbeigta darbība, savukārt SIA "RTP Serviss" gadījumā jau arī uzsākts likvidācijas process.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!