Foto: Pixabay
Rīgas rajona tiesa 13. aprīlī pasludinājusi SIA "Simantik Trade" maksātnespējas procesu, liecina informācija "Lursoft" Maksātnespējas datu bāzē. Kreditori savas prasības var pieteikt viena mēneša laikā.

2021. gada 21. septembra Rīgas rajona tiesa apstiprināja SIA,,Simantik Trade" tiesiskās aizsardzības procesa īstenošanu uz diviem gadiemun, apstiprinot tiesiskās aizsardzības procesa pasākumu plānu, taču šā gada 28. martā tiesā saņemts SIA,,Simantik Trade" pieteikums par tiesiskās aizsardzības procesa izbeigšanu un maksātnespējas procesa pasludināšanu.

Uzņēmums informējis tiesu, ka SIA "Simantik Trade" saimnieciskās darbības veids ir pārtikas produktu, dzērienu un tabakas izstrādājumu vairumtirdzniecība, kā arī augļu un dārzeņu vairumtirdzniecība.

SIA "Simantik Trade" savu saimniecisko darbību bija plānojusi arī turpināt šajā nozarē un turpināt pildīt tiesiskās aizsardzības pasākuma plānu, veikt norēķinus ar kreditoriem, taču sakarā ar Krievijas Federācijas iebrukumu Ukrainas valsts teritorijā, šīs darbības izraisītajām sekām, proti, loģistikas sarežģītībai un degvielas cenu kāpumam, SIA ,,Simantik Trade" ir radušās būtiskas finansiālas problēmas un SIA,,Simantik Trade" vairs nespēj pildīt tiesiskās aizsardzības pasākuma plānu.

Saskaņā ar SIA "Simantik Trade" operatīvo bilanci uz 2022.gada 22.martu SIA "Simantik Trade" parādi pret kreditoriem (aizņēmumi no kredītiestādēm – AS ,,Swedbank") ir 79 047 eiro apmērā, parādi pret kreditoriem (īstermiņa kreditori) ir 442 379 eiro, tajā skaitā 264 452 eiro apmērā parāds Valsts ieņēmumu dienestam (nodokļu un valsts sociālās apdrošināšanas iemaksas). Par uzņēmuma maksātnespējas administratoru iecelts Dzintars Risters.

Kā liecina "Lursoft" dati, uzņēmumam līdz aprīļa sākumam bija izveidojies nodokļu parāds 281,6 tūkstošu eiro apmērā.

2020. gadā uzņēmuma apgrozījums bija 3,7 miljoni eiro, bet zaudējumi – 266,4 tūkstoši eiro. Uzņēmumā strādāja 20 darbinieki.

Uzņēmuma īpašnieki ir Raivis Elksnītis (75%) un Roze Būmane (25%). Viņi reģistrēti arī kā kompānijas patiesie labuma guvēji.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!