Foto: Pixabay

Tabakas izstrādājumu vairumtirgotājam SIA “Greis” pasludināts maksātnespējas process. Par maksātnespējas procesa administratoru iecelts Leonīds Mohovikovs, informē “Lursoft Klientu portfelis”.

"Lursoft" izziņas informācijas dati liecina, ka SIA "Greis" šobrīd reģistrēts 1,3 miljonus eiro liels nodokļu parāds, kopš aizvadītā gada aprīļa VID piemērojis uzņēmumam arī liegumu reģistrēt komercķīlas, tās pārreģistrēt, pārjaunot un grozīt. Uzņēmumam kopš 2018. gada ir reģistrēta 4,55 miljonus eiro vērta komercķīla, ar kuru ieķīlāta visa uzņēmuma manta kā lietu kopība uz ieķīlāšanas brīdi, kā arī lietu kopības nākamās sastāvdaļas.

SIA "Greis" šobrīd ir reģistrēti arī vairāki kavētie maksājumi, akcentēts "Lursoft Klientu portfeļa" sagatavotajā informācijā .

Pārskatu par 2020. gadu SIA "Greis" aizvien nav iesniedzis.

2019. gadā uzņēmums apgrozīja 58,19 miljonus eiro jeb par 11,16% vairāk nekā 2018. gadā. Pārskata gadu tabakas izstrādājumu importētājs un izplatītājs noslēdza ar 1,84 miljonu eiro zaudējumiem. Tie radušies zaudēto debitoru parādu norakstīšanas rezultātā.

Iesniegtajā gada pārskatā SIA "Greis" norādījis, ka, ņemot vērā izmaiņas tirgus situācijā un reorganizācijā sadarbībā ar ilgstošo sadarbības partneri "British American Tobacco", sākot ar 2020. gada 1. janvāri uzņēmums ir spiests pārtraukt darbību tabakas izstrādājumu tirdzniecībā. Tas viennozīmīgi novedīs pie būtiska apgrozījuma krituma.

"Lursoft" pieejamā informācija rāda, ka 1995. gadā dibinātais SIA "Greis" pērn nodokļos samaksāja 2 miljonus eiro, kamēr 2019. gadā tas VID administrētajos nodokļos samaksāja 29,17 miljonus eiro.

SIA "Greis" patiesais labuma guvējs ir Nikolajs Kočujevskis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!