Foto: DELFI

Informācijas tehnoloģijas (IT) uzņēmumā "Sonarworks" darbu sācis digitālās skaņas nodrošinātāja "Dolby" un elektroierīču ražotāja "Nokia" bijušais augsta līmeņa vadītājs Tarifs Sajeds (Tarif Sayed), informēja "Sonarworks" pārstāve Laura Sirmā.

Viņa informēja, ka Sajeds uzņēmumā iecelts par stratēģijas un biznesa attīstības viceprezidentu. Par iepriekšējā "Sonarworks'' stratēģijas un biznesa attīstības viceprezidenta iemesliem atstāt amatu aģentūrai LETA neizdevās noskaidrot.

Sirmā sacīja, ka Sajeds ienāk uzņēmumā ar vairāk nekā 20 gadu pieredzi mediju un digitālās nozares vadībā. Viņš bijis "Nokia" virtuālās realitātes jeb VR Tehnoloģiju biznesa nodaļas vadītājs, bet pirms tam piecus gadus pavadījis "Dolby Labs", attīstot "Dolby Live" personalizāciju un "Atmos" programmas attīstību translēšanas un digitālo mediju tirgū.

Sirmā atzīmēja, ka Sajeda uzdevumos "Sonarworks" ietilps klientu licencēšanas segments, kā arī globālās stratēģiskās sadarbības attīstības vadība.

"Skaņas personalizācijas tehnoloģiju tirgus patērētājiem ir agrīnā attīstības stadijā. "Sonarworks" šajā nozarē ir ideālā pozīcijā, lai veidotu vidi veiksmīgām sadarbībām un attīstītu jaunas iespējas dažādās platformās un patērētāju ierīcēs," sacīja Sajeds.

2018. gadā "Sonarworks" strādāja ar 2,201 miljona eiro apgrozījumu, kas ir par 50% vairāk nekā gadu iepriekš, bet kompānijas zaudējumi pieauga vairākas reizes un bija 785 226 eiro, liecina "Firmas.lv" informācija.

Kompānija reģistrēta 2012. gada novembrī, un tās pamatkapitāls ir 6993 eiro. "Sonarworks" kapitālā 30,66% pieder "Imprimatur Capital Technology Venture Fund", 17,16% – Helmutam Bēmam, 17,16% – Mārtiņam Popelim, 14,3% – SIA "Proks Capital", 8,78% – "Imprimatur Capital Seed", 5,23% – "FlyCap Investment Fund", 5,23% – SIA "VVMV", 0,79% – Jānim Sproģim, 0,39% – Aleksim Orlovam, 0,2% – Reinim Grantam un 0,1% – Rūdolfam Bundulis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!