Foto: Publicitātes attēli

Ceturtdien, 16. decembrī svinīgā ceremonijā tiks godināti konkursa "Eksporta un inovācijas balva 2021" laureāti. Konkursu organizē Latvijas Investīciju un attīstības aģentūra (LIAA) sadarbībā ar Ekonomikas ministriju, eksportētāju asociāciju "Red Jackets" un finanšu institūciju "Altum", bet konkursa patrons ir Latvijas valsts prezidents Egils Levits, kurš pasniegs balvu nominācijā "Eksporta čempions".

"Daudzi Latvijas uzņēmumi ir izmantojuši pandēmijas laiku, lai strādātu pie jauniem produktiem un paplašinātu savu eksporta ģeogrāfiju. Mēs redzam, ka inovācijas šodien ir neatņemama sastāvdaļa ikvienā procesā, jo tikai tā varam radīt augstākas pievienotās vērtības ekonomiku. Žūrijai bija ļoti grūti izšķirties par uzvarētājiem, jo teju katrs finālā iekļuvušais uzņēmums savā nišā bija demonstrējis atzīstamu sniegumu un ambīcijas. Konkurss kārtējo reizi ļāva pārliecināties, ka Latvijā top globāli konkurētspējas preces un pakalpojumi un uzņēmumi arvien vairāk savstarpēji sadarbojas, veidojot jaunas zināšanas," tā konkursa žūrijas komisijas priekšsēdētājs un LIAA direktors Kaspars Rožkalns.

Konkurss tiek rīkots ar mērķi godināt Latvijas uzņēmējus, kuri rada eksportspējīgus un inovatīvus produktus un nodrošina globāli konkurētspējīgus pakalpojumus. Eksporta un inovācijas balvai četrās nominācijās šogad pieteicās rekordliels uzņēmumu skaits – 133, bet konkursa finālā iekļuva 52 uzņēmumi.

Visvairāk pieteikumus uzņēmēji iesniedza nominācijā "Eksportspējīgākais komersants", kur dalībai konkursā pieteicās 46 uzņēmumi.

Savukārt nominācijā "Uz zināšanām balstīta inovācija" un "Eksportspējīgākais jaunais tūrisma produkts" tika saņemti attiecīgi 32 un 30 komersantu pieteikumi, bet nominācijā "Eksporta jaunpienācējs" - 25 pieteikumi. Katrā no konkursa kategorijām tiks noteikti šī gada labākie uzņēmēji.

Apbalvošanas ceremonijā ekonomikas ministrs Jānis Vitenbergs pasniegs īpašu apbalvojumu "Inovāciju čempionam", bet "Altum" piešķirs speciālbalvu "Drošākajam eksportētājam". Nominācijā "Eksporta jaunpienācējs" savus apbalvojumus piešķirs arī Latvijas eksportētāju asociācija "The Red Jackets", tādā veidā turpinot pirms astoņiem gadiem aizsākto tradīciju, kad pirmo reizi tika organizēts jauno eksportētāju konkurss "Rising stars".

Konkursa "Eksporta un inovācijas balva 2021" laureātu apbalvošanas ceremonija notiks 16. decembrī kultūrtelpā "Hanzas perons" plkst. 19. Apbalvošanas ceremoniju tiešraidē varēs vērot portālā Delfi un LIAA facebook kanālā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!