Foto: Publicitātes foto

Rīgas domes Mājokļu un vides komiteja 9. martā atbalstījusi pašvaldības līdzdalības saglabāšanu stratēģiski svarīgajos uzņēmumos "Rīgas Nacionālais zooloģiskais dārzs" un "Rīgas siltums".

Kā informē Rīgas domē, SIA "Rīgas Nacionālais zooloģiskais dārzs" ir ne tikai Latvijā, bet arī Baltijā vienīgais uzņēmums, kas tik plašā veidā nodrošina Latvijas un pasaules faunas dzīvnieku demonstrēšanu, pasākumus vides aizsardzībā, reto un izzūdošo sugu saglabāšanu, sabiedrības izglītošanu par bioloģisko daudzveidību un tās saglabāšanu, kultūras līmeņa celšanu, jauna uzvedības modeļa veidošanu caur dabas vides izzināšanu un iepazīšanu. Tādējādi uzņēmums veic komercdarbību stratēģiski svarīgā nozarē, kurā tirgus neesot spējīgs nodrošināt sabiedrības interešu īstenošanu.

Uzņēmuma darbības rezultātā tiekot gādāts ne tikai par iedzīvotāju izglītību, bet arī veicināta veselīga dzīvesveida un tūrisma attīstība. Tāpat "Rīgas Nacionālais zooloģiskais dārzs" pārvalda īpašumus, kas ir stratēģiski svarīgi pašvaldības teritorijas attīstībai.

AS "Rīgas siltums" darbības rezultātā nozarē, kurā pastāv dabiskais monopols, tiekot radīti tādi pakalpojumi, kas ir stratēģiski svarīgi valsts un pašvaldības teritorijas attīstībai un drošībai. Uzņēmuma darbības mērķis ir nodrošināt ilgtspējīgu, efektīvu, drošu un sociāli atbildīgu centralizēto siltumapgādi, vienlaikus veicinot siltumapgādes pieejamību un energopratību.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!