Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Latvijā ir vairāki biznesmeņi, kuru saimniecībā šoruden ir teju simt uzņēmumu. Līderis ir kāds biznesa aprindās maz zināms vīrs vārdā Vitolds Beskostnijs, kurš ir reģistrēts kā patiesais labuma guvējs 89 uzņēmumos, apsteidzot neseno līderi Aigaru Kesenfeldu. Ja viens no redzamākajiem Liepājas uzņēmējiem Kesenfelds savu biznesa impēriju nepārtraukti attīsta, piemēram, šomēnes paziņojot par līdzdalību Rīgas automazgātavu biznesā, tad Beskostnijs pārvalda “uzņēmumu-čaulu tīklu”, kur lielai daļai Valsts ieņēmumu dienests (VID) jau ir sarēķinājis pamatīgus nodokļu parādus un piemērojis nodrošinājumus.

Arī šī topa trešajā vietā ir kāds publiski maz zināms uzņēmējs Māris Pumpurs, kura saimniecībā šoruden ir 76 uzņēmumi. Viņa stāsts ir līdzīgs – daudzi uzņēmumi nīkuļo un ir nonākuši zem VID lupas.

Portāls "Delfi" apkopojis "Lursoft" pieejamos datus par 20 uzņēmējiem, kuri Latvijā septembrī ir savdabīgi rekordisti jeb patiesie labuma guvēji visvairāk uzņēmumu, un ielūkojās viņu biznesā.

Beskostnija uzņēmumu vidū ir kompānijas, kas reģistrētas pēdējo divdesmit gadu laikā, no tām senākās – SIA "Junko" un SIA "Baltie Sniega Mākoņi". Abi uzņēmumi reģistrēti 1998. gadā, un to kapitāldaļu turētāja ir Beskostnijam piederošā SIA "R.I.I.", kas šobrīd ir 72 uzņēmumu dalībniece. Tiesa, jau kopš šā gada janvāra Valsts ieņēmumu dienests pieņēmis lēmumu par "R.I.I." saimnieciskās darbības izbeigšanu, bet jūlijā pieņemts lēmums arī par uzņēmuma darbības izbeigšanu, turklāt "R.I.I." vairs arī nav aktuālu amatpersonu, portālam "Delfi" apstiprināja "Lursoft" komunikācijas vadītāja Indra Urtāne.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!