Foto: F64

Ekonomikas ministrs Daniels Pavļuts nosūtījis vēstuli Rīgas domei ar aicinājumu samazināt AS "Rīgas siltums" (RS) padomes locekļu skaitu no pašreizējiem septiņiem līdz pieciem, portālu "Delfi" informēja ministra preses sekretāre Daiga Grūbe.

Mērķis esot uzlabot ministrijas pārraudzībā esošo valsts kapitāla daļu pārvaldību, padarīt to efektīvāku un caurskatāmāku. Pašlaik uzņēmuma padomē darbojas četri Rīgas domes pārstāvji un trīs Ekonomikas ministrijas (EM) nominēti pārstāvji, bet pēc attiecīgām izmaiņām padomē strādātu trīs pašvaldības un divi ministrijas nominētie pārstāvji.

Pavļuts norāda, ka ir jāņem vērā RS akcionāru struktūra un darbības veids, proti, tas darbojas vienā nozarē un tā pakalpojumu portfelis nav diversificēts dažādos virzienos. Tāpēc Ekonomikas ministrija kā valsts kapitāla daļu turētāja aicinājusi Rīgas domi kā lielāko RS akcionāri samazināt padomes locekļu skaitu līdz pieciem.

EM savus jaunos pārstāvjus "Rīgas siltums" padomē izraudzīsies atbilstoši labas korporatīvās pārvaldības praksei, pārskatot esošo padomes locekļu kompetences un arī ieņemamos amatus citās struktūrās, lai nodrošinātu, ka visiem padomes locekļiem ir nepieciešamās prasmes un zināšanas, kā arī netiek pieļautas interešu konflikta situācijas. Jaunos "Rīgas siltums" padomes locekļus EM nominēšot ar Nominācijas komitejas starpniecību, aicinot kandidātus ieteikt arī sabiedriskajām organizācijām.

"Rīgas siltums" ir galvenais siltumenerģijas piegādātājs Rīgā. Tas ražo un realizē siltumenerģiju, kā arī nodrošina siltumenerģijas lietotāju ēku iekšējās siltumapgādes sistēmu tehnisko apkopi.

Rīgas domei pieder 49% RS akciju, valsts īpašumā ir 48,995% akciju, bet AS "Dalkia City Heat" īpašumā ir 2%, bet AS "Latvenergo" pieder 0,005%.

Uzņēmuma padomes priekšsēdētājs ir Vjačeslavs Stepaņenko. Pašvaldību padomē pārstāv arī Viktors Gluhovs, Jānis Ločmelis un Juris Radzevičs, bet valsts pārstāvji ir Gatis Ābele, Ginta Ozola un Alberts Krūmiņš.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!