Foto: LETA

Ekonomikas ministrs Daniels Pavļuts jauno Konkurences padomes (KP) vadītāju sola meklēt pēc iespējas ātrāk, un tiek pieļauta iespēja uz vakanto amatu rīkot konkursu.

Ekonomikas ministra preses sekretāre Daiga Grūbe teica, ka Pavļuts ir informēts, ka KP vadītāja Ieva Jaunzeme piekritusi kļūt par Labklājības ministrijas valsts sekretāri.

"Lai nodrošinātu netraucētu KP darbību, ministrs tuvākajā laikā iecerējis tikties ar Jaunzemi, lai pārrunātu KP darbu pārejas posmā un arī pēc tā. Tāpat tikšanās laikā tiks pārrunāti jautājumi, kas saistīti ar KP vadītāja pienākumu izpildītāja izraudzīšanos un iespēju jauno vadītāju meklēt valsts sektorā," sacīja Grūbe.

Viņa uzsvēra, ka pretendents KP vadībai tiks meklēts iespējami ātrāk, lai nodrošinātu, ka iestāde ilgstoši nepaliek bez vadītāja. "Ja pieredzējušu un profesionālu vadītāju neizdosies atrast valsts pārvaldē, tad uz vakanto amatu tiks sludināts konkurss," informēja ekonomikas ministra preses sekretāre.

Jau vēstīts, ka Jaunzeme LM valsts sekretāra amatā darbu varētu sākt 15.februārī, bet pirms tam par viņas apstiprināšanu LM valsts sekretāra amatā lems Ministru kabinets.

Jaunzeme KP vada kopš 2006.gada.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!