Foto: DELFI

Liepājas centrā, Lielajā ielā 12, aizvērta viena no senākajām konditorejām pilsētā – beķereja “Puķītes”, kurai decembrī apritēja 30 gadu jubileja, vēsta “liepajniekiem.lv”.

"Puķītes" durvis slēdz uz visiem laikiem," apstiprinājusi beķerejas saimniece Ginta Klints.

Kā raksta medijs, vēl nesen "Puķītes" nākotnē raudzījās ar pozitīvu skatu, paužot cerību, ka 30 gadu jubileja būs nākamais atspēriena punkts. Taču, ņemot vērā drastisko elektroenerģijas cenu kāpumu, uzņēmums vairs nav saskatījis iespēju turpināt darbu.

"Mēs nevaram bulciņām pielikt tik dinamisku cenu. Mums elektrības cena cēlās piecreiz, tad četras reizes, tad atkal četrkārt. Kad vēlējāmies sadalīt maksājumu, mums pateica: lai to izdarītu, jāmaksā tūkstoši. Tad sapratām, ka šai valstij vairs nav jākalpo!" sacījusi Klints.

SIA "Puķītes 2" reģistrēta 1992. gada decembrī. 2022. gada noslēgumā uzņēmumam bija Valsts ieņēmumu dienesta administrēto nodokļu parāds 21 476,64 eiro apmērā. 2021. gadā tas strādājis ar 321 483 eiro apgrozījumu, bet peļņa pēc nodokļiem bijusi 90 473 eiro. Uzņēmuma īpašnieks ir Agris Bilerts, liecina "Lursoft" dati.

Tāpat redzams, ka uzņēmums pēdējos gados saņēmis valsts atbalstu. 2020. gadā vairākkārt atbalstīta nokavēto nodokļu maksājumu samaksas sadale termiņos vai atlikšana.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!