Foto: Publicitātes foto
Informācijas tehnoloģiju (IT) uzņēmumu "FMS" un "FMS Software" valdes locekļus pēc uzņēmumu iekļaušanas norvēģu koncernā "Visma Group" nomainījis uzņēmuma pašreizējais direktors Jans Ivars Alekss Borgersens, liecina "Firmas.lv" informācija.

Abu firmu valdēs līdz šim darbojies uzņēmējs Jānis Bergs, kas pēc pārņemšanas palikšot direktora postenī. Valdi abos uzņēmumos pametis arī Uldis Putniņš.

Attiecīgi mainījies arī abu uzņēmumu akcionāru sastāvs - visas daļas nodotas "Visma Latvia Holding", kas jūnija sākumā izveidots tieši uzņēmumu daļu apsaimniekošanai.

Jau ziņots, ka resursu vadības programmas "Horizon" un citu biznesa IT risinājumu izstrādātājs SIA "FMS" ir kļuvis par vienas no lielākajām Ziemeļvalstu IT kompānijām - "Visma Group" daļu, kas ir iegādājusies visas SIA "FMS" un SIA "FMS Software" akcijas. Darījuma, kura summa pagaidām atklāta netiek, mērķis "FMS" bijis vieglāka produkta virzīšana eksporta tirgos, kamēr "Visma Group" ieguvis vērtīgu intelektuālo īpašumu tirgus daļu Latvijā, kā arī izstrādātājus nākotnes risinājumu uzturēšanai un izveidei.

"Visma Group" ir resursu vadības (ERP) programmatūras tirgus līderis Ziemeļvalstīs. Uzņēmuma produktus un pakalpojumus izmanto ap 340 000 klientu visā Ziemeļeiropā, vēl 330 000 klientu sadarbojas ar "Visma Group" kā ar programmatūras uzturēšanas partneri. Grupā strādā 5600 darbinieku, tās apgrozījums 2013.gadā pārsniedza 800 miljonus eiro.

SIA "FMS" ir vadošais resursu vadības, biznesa inteliģences un programmatūras konsultāciju uzņēmums Latvijā. Tā klientu lokā ir LR Finanšu ministrija, Rīgas dome, Rīgas Austrumu klīniskā universitātes slimnīca, grāmatnīcas ''Jānis Roze'' un daudzi citi. SIA FMS strādā 197 darbinieki, un uzņēmuma apgrozījums 2013.gadā bija astoņi miljoni eiro. Uzņēmumam ir daudzu gadu pieredze resursu vadības sistēmu un biznesa inteliģences risinājumu jomā. Tā pazīstamākais produkts ir resursu vadības sistēma "Horizon", ko izmanto daudzas valsts iestādes, pašvaldības, kā arī lielie un vidējie uzņēmumi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!