Foto: LETA

Graudu pārstrādes uzņēmumā AS "Rīgas dzirnavnieks" pēc īpašnieku maiņas padomē iecelti divi Igaunijas pilsoņi – Ūno Lausings un Marina Megi – un viena Latvijas pilsone – Ieva Šiliņa, liecina "Firmas.lv" informācija.

Par padomes priekšsēdētāju iecelts Lausings.

Darbu "Rīgas dzirnavnieka" padomē atstājušas trīs privātpersonas – Igaunijas pilsonis Kristjans Kotkass, Lietuvas pilsonis Raimonds Gintauts Kriūns un Somijas pilsonis Lauri Kustā Eime.

Kotkass valdē strādāja kopš 2022. gada jūnija, bet Kriūns un Eime – kopš 2013. gada aprīļa.

Izmaiņas valdē reģistrētas 13. decembrī.

Jau ziņots, ka AS "Dobeles dzirnavnieks" ir iegādājies AB "Baltic Mill" Latvijas graudu pārstrādātāju "Rīgas dzirnavnieks" un Igaunijas uzņēmumu "Balti Veski". "Rīgas dzirnavnieks" turpmāk strādās kā "Dobeles dzirnavnieka" meitas uzņēmums, turpinot savu esošo zīmolu attīstību.

"Firmas.lv" informācija liecina, ka "Rīgas dzirnavnieks" apgrozījums pagājušajā finanšu gadā, kas ilga no 2021. gada 1. jūlija līdz 2022. gada 30. jūnijam, bija 22,896 miljoni eiro, kas ir par 4,6% mazāk nekā iepriekšējā finanšu gadā, savukārt uzņēmuma zaudējumi palielinājās 3,3 reizes – līdz 879 367 eiro.

Kompānija "Rīgas dzirnavnieks" reģistrēta 1991. gadā, un tās pamatkapitāls ir 6,549 miljoni eiro.

Savukārt "Dobeles dzirnavnieks" pērn strādāja ar 172,07 miljonu eiro apgrozījumu un 3,87 miljonu eiro peļņu. Kompānija reģistrēta 1991. gadā, un tās pamatkapitāls ir 3,897 miljoni eiro.

"Dobeles dzirnavnieks" lielākais akcionārs ir Igaunijas graudu ražotājs "Tartu Mill". Uzņēmuma galvenie darbības virzieni ir visa veida kviešu miltu, mannas, miltu maisījumu, makaronu, graudaugu pārslu, putraimu un dzīvnieku barības ražošana.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!