Foto: LETA

Pēc starptautiskā jauno populārās mūzikas izpildītāju konkursa "Jaunais vilnis" aiziešanas no Jūrmalas cenas pilsētā vairs nebūs tik uzpūstas, prognozē Latvijas Viesnīcu un restorānu asociācijas (LVRA) prezidents Jānis Vālodze.

Pēc viņa teiktā, bažām, ka "Jaunā viļņa" aiziešana varētu izraisīt bankrotu Jūrmalas restorāniem un viesnīcām, nav pamata un efekts varētu būt arī pretējs. "Nebūs tik traki. Protams, ka visi jau tagad cepas un taisa baigo ažiotāžu un tādu lielu paniku par to visu, ka "Jaunais vilnis" tagad beidzās un būs bankroti, bet, ņemot vērā to visu, ko es paklausos tagad no kompānijām, Jūrmala tieši tagad varētu kļūt interesanta. Es domāju, ka cenas tagad būs daudz pieejamākas. (..) Varbūt tas tirgus tagad sakārtosies vairāk, būs reāls un nebūs uzpūsta biznesa," pauda Vālodze.

LVRA prezidents uzskata, ka krievu tūristu interese par Jūrmalu saglabāsies arī tad, kad mūziķu konkurss tur vairs nenotiks. "Tam pašam krievu tūristam tā Jūrmala jau ir ļoti tuva un mīļa, bija un arī būs. Un tas, ka aizgāja "Jaunais vilnis" un tagad vairāk neviens nebrauks uz Jūrmalu, tas tā nebūs. Es domāju, ka brauks tāpat, un kāds pat atbrauks vairāk," prognozēja Vālodze, piebilstot, ka arī krievu tūristi grib ceļot un ņemot vērā rubļa devalvāciju, Jūrmala būs izdevīga vieta, kur atpūsties ar mazu budžetu.

Starptautiskais jauno populārās mūzikas izpildītāju konkurss "Jaunais vilnis" Jūrmalā vairs nenotiks - no šī gada tiks rīkots Sočos.

LVRA ir dibināta 1993.gadā un apvieno naktsmītnes un sabiedriskās ēdināšanas uzņēmumus profesionālai sadarbībai. Asociācijā ir vairāk nekā 200 biedru.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!