Foto: Publicitātes foto
Ar piektdienu, 19. jūliju, "Skonto" grupas uzņēmumu vadību pārņem Rihards Rāvis, kurš iepriekš ieņēma grupas uzņēmumu attīstības vadītāja amatu. Vienlaikus Rihards Rāvis kļuvis arī par grupas uzņēmumu kapitāla daļu turētāju, informē uzņēmums.

"Pērn kopējais grupas uzņēmumu apgrozījums sasniedza 225 miljonus eiro, ļaujot mums kļūt par lielāko būvniecības nozares eksportētāju Latvijā, jo 60% no kopējā apgrozījuma veidoja sniegtie pakalpojumi ārvalstu tirgos. Eksporta apjomu audzēšana arī turpmāk būs "Skonto" grupas uzņēmumu darbības prioritāte. Esam apstiprinājuši jaunu investīciju programmu, kas ļaus uzņēmumiem palielināt ražošanas jaudas. Tāpat investēsim arī tehnoloģiju attīstībā, lai klientiem nodrošinātu mūsdienīgus risinājumus, spējot pielāgot tos katra klienta individuālajām vajadzībām. Vienlaikus strādāsim arī pie uzņēmuma efektivitātes uzlabošanas, lai starptautiskajā tirgū būtu vēl konkurētspējīgāki," skaidro "Skonto" grupas uzņēmumu vadītājs Rihards Rāvis.

"Skonto" grupas uzņēmumu juridiskais īpašnieks ir SIA "GRF". Rihards Rāvis "Skonto" grupas uzņēmumos strādā kopš 2011. gadā, ieņemot dažāda līmeņa amatus. Pēdējos četrus gadus Riharda Rāvja atbildībā bija "Skonto" grupas uzņēmumu stratēģiskā attīstības plānošana. Maģistra grādu uzņēmējdarbības vadībā Rihards Rāvis ir ieguvis Londonas Universitātes koledžā (University College London).

Jāatgādina, ka 8. jūlijā Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) darbinieki veica procesuālas darbības "Skonto" grupas līdzīpašnieka Gunta Rāvja birojā un dzīvesvietā. Guntis Rāvis tika aizturēts un uz laiku atradās izolatorā. Rāvis pēc iznākšanas no izolatora žurnālistiem teica, ka vainu inkriminētajā noziegumā neatzīst un viņam nav izprotamas KNAB paustās aizdomas. Kriminālprocess sākts par kukuļa piedāvājumu valsts amatpersonai un par kukuļa pieņemšanu. Aģentūras LETA rīcībā esošā informācija liecina, ka šajā kriminālprocesā iespējamā kukuļošana saistīta ar LU Akadēmiskā centra topošās Rakstu mājas būvniecību. KNAB izmeklētajā kriminālprocesā tika aizturēta Latvijas Universitātes (LU) rektora vietniece Baiba Broka (VL-TB/LNNK) un uzņēmēji Guntis Rāvis un Ivars Millers.

KNAB iepriekš informēja, ka birojs esot ieguvis ziņas, kas liecina, ka kāda valsts amatpersona, būdama iepirkumu komisijas priekšsēdētāja vietniece, iespējams, darbojusies konkrētu uzņēmēju interesēs. Procesa virzītāja rīcībā esošie fakti dod pamatu uzskatīt, ka valsts amatpersona, iepriekš vienojoties, pieņēmusi uzņēmēju kukuļa piedāvājumu, kukuli noformējot kā ziedojumu kādai biedrībai. Iespējamā kukuļa summa neesot mazāka par 20 000 eiro.

"Skonto Group" ir lielākais būvniecības nozares uzņēmums Latvijā. Grupas uzņēmumos strādā vairāk nekā 2000 darbinieku. Darba spēka nodokļos "Skonto" grupas uzņēmumi Latvijas budžetā 2018. gadā veica maksājumus aptuveni 14,5 miljonu eiro apmērā. Grupas lielākie uzņēmumi ir "Skonto Prefab", "Skonto Plan Ltd", "Forta Pro", "SBC Construction AB", "Latvijas energoceltnieks", "Skonto būve", "Skonto Cross Timber Systems".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!