Foto: LETA

Šī gada 17. novembrī plānots būvniecības darbu sākums "Rail Baltica" Rīgas centrālajā mezglā, kas ietver Centrālās dzelzceļa stacijas kompleksa un pieguļošās infrastruktūras izbūvi. Darbi Rīgas centrā tiek plānoti secīgos posmos. Būvniecības laikā dzelzceļa stacija un autoosta turpinās darboties, informē "Eiropas Dzelzceļa līnijas".

Šoruden pirmie sagatavošanās darbi notiks gar dzelzceļa līniju starp Maskavas un Lāčplēša ielu. Tiks izveidots atsevišķi norobežots būvlaukums: starp Satiksmes ministrijas ēku, Gogoļa ielā 3 un Rīgas centrālo dzelzceļa staciju.

Projekta būvnieks "Bererix" sadarbībā ar Rīgas pilsētas atbildīgajām institūcijām gatavo satiksmes organizācijas un gājēju plūsmu plānus, lai pēc iespējas mazāk skartu pārvietošanos pirmā būvlaukuma apkaimē, kas atradīsies pie Gogoļa ielas, Satiksmes ministrijai piegulošajā skvērā.

Galvenie darbi pirmajā būvniecības posmā līdz 2020. gada beigām paredz:

  • pazemes inženiertīklu, sabiedriskā transporta kontakttīklu un ielu apgaismojuma izbūvi, pārvietošanu un demontāžu;

  • darbus uz sliežu ceļiem: jaunu kontakttīklu mastu uzstādīšanu, kontakttīklu elektroinstalācijas, gaisa appūšanas sistēmas, elektroapgādes, signalizācijas un tml. sistēmu izbūvi un pārvietošanu;

  • jaunās transformatoru apakšstacijas izbūvi;

  • bumbu patvertnes daļēju nojaukšanu (pazemes tuneļa daļa);

Visu darbu izpildes laiku Rīgas centrālās dzelzceļa stacijas apkaimē tiks nodrošināta sabiedriskā un privātā transporta kustība, kā arī tiks nodrošināta gājēju plūsmas kustība. Visiem satiksmes dalībniekiem un gājējiem tiks nodrošināta nepārtraukta un droša satiksmes organizācija.

Sākot ar 28. oktobri varēs uzzināt par izmaiņām satiksmes un gājēju plūsmu organizācijas plānos uzņēmuma "Eiropas Dzelzceļa līnijas" mājas lapā, kas tiks funkcionāli uzlabota, lai varētu ātri un ērti atrast nepieciešamo informāciju. Tostarp mājas lapā tiks izvietota interaktīva darbu karte reāllaikā, atspoguļojot darbu posmus. Par plānotajiem satiksmes ierobežojumiem varēs uzzināt gan vietnē "edzl.lv", gan globālā projekta mājas lapā "info.railbaltica.org".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!