Foto: Shutterstock
Pēc tūrisma aģentūras "Relaks Tūre" likstām Latvijas Tūrisma aģentu un operatoru asociācija (ALTA) sākusi izvērtēt asociācijas biedru finanšu rādītājus, sacīja ALTA direktore Kitija Gitendorfa.

"Esam sākuši izvērtēt savu biedru finanšu rādītājus. Ejam cauri gada pārskatiem un skatāmies, kāda ir finanšu situācija. Attiecīgi arī domāsim, kā mēs varam to stiprināt. Kontroli gluži ieviest nevaram, jo mums nav tādu resursu, lai mēs visu laiku kontrolētu, bet gada pārskatiem tiks pievērsta pastiprināta uzmanība, lai analizētu un saprastu, kāda ir naudas plūsma un kāds ir kompānijas finanšu stāvoklis," skaidroja Gitendorfa.

Tostarp viņa minēja, ka "Relaks Tūres" gadījums ir satraucis tūrisma sfēru. "Tas ir satraucis tūrisma sfēru un arī mūs kā asociāciju. Ņemot vērā, ka "Relaks Tūre" ir strādājusi 20 gadu, mēs redzam, ka neviens nav pasargāts no šādām situācijām," piebilda ALTA prezidente.

Gitendorfa gan neuzskata, ka līdzīgā situācijā varētu nonākt arī citas Latvijas tūrisma aģentūras - ceļotgribētāji varot būt mierīgi, ka "Relaks Tūre" nav sākusi ķēdes reakciju. "Mēs redzam, ka šobrīd maksimāli tiek darīts viss, lai mazāk cilvēku ciestu. (..) Tas nav tas gadījums, kad uzņēmums piesaka bankrotu, aizslēdz durvis un uzliek zīmīti ar tekstu - "tā gadījās". Tas, ka viņi cīnās ar šo situāciju, ņemot vērā visus apstākļus, jau vien ir rādītājs, ka tas nav ļaunprātīgs gadījums," pauda asociācijas vadītāja.

Jau ziņots, ka "Relaks Tūre" zemā klientu pieprasījuma dēļ spiesta atcelt atsevišķus ceļojumus. Sociālos tīklos izplatīta informācija, ka "Relaks Tūre" no vairākiem klientiem saņēmusi priekšapmaksu par ceļojumu, kas nav ticis noorganizēts, bet iemaksāto naudu klienti atpakaļ nav saņēmuši. Vairāki "Relaks Tūre" klienti arī vērsušies Patērētāju tiesību aizsardzības centrā. Kompānija vēlas sākt tiesiskās aizsardzības procesu.

"Relaks Tūre" organizē tūrisma ceļojumus. Uzņēmums specializējas izejošajā tūrismā. Uzņēmums pieder Hardijam Madzulim, Edvīnam Lakstīgalai un Evitai Grāvītei.

ALTA ir profesionāla sabiedriska organizācija, kas izveidota 1991.gadā, apvienojoties tūrisma aģentiem un tūroperatoriem, lai kopīgā darbībā uz līdztiesības pamatiem likumu un asociācijas statūtu ietvaros izveidotu kopīgu vadības institūciju, kas koordinētu tūrisma aģentu un tūroperatoru darbību, aizstāvētu to intereses un pārstāvētu Latvijas tūrisma biznesu pasaulē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!