Foto: Publicitātes attēli
Rekonstrukciju piedzīvojis tīkla "Selver" veikals Valgā - veikalam ir jauns interjers un tehniskās sistēmas, kā arī ieviesta moderna koncepcija, informē uzņēmuma pārstāvji.

Ieviešot tehnoloģiskos jauninājumus, "Selver" samazinājis veikala enerģijas patēriņu līdz pat trešdaļai.

Investīciju apjomu uzņēmums neatklāja.

"Veicot Valgas "Selver" renovāciju, izmantojām jaunākos tehnoloģiskos risinājumus, lai panāktu pēc iespējas videi draudzīgāku risinājumu. Valgas "Selver" atvērām uzņēmuma pirmajos desmit darbības gados – tagad atjaunotais veikals iepirkšanās pieredzi pierobežas pilsētā pacels pilnīgi jaunā līmenī," stāsta "Selver" valdes locekle Kristi Lompa.

Veikala apgaismojums gan ēkas iekštelpās, gan fasādē nomainīts uz LED tehnoloģijās balstītu sistēmu. Veikala interjers rekonstrukcijas gaitā ieguvis pilnīgi jaunu izskatu, nomainītas mēbeles un tehnika. Arī tās izvēles pamatā bija videi draudzīgi risinājumi. Viss saldēšanas iekārtu klāsts tika nomainīts uz CO2 bāzes saldēšanas sistēmu, kas ļauj ietaupīt aptuveni par piektdaļu vairāk enerģijas nekā līdz šim. Savukārt ledusskapju radītais atlikušais siltums tiek ievadīts mājas ventilācijas sistēmā, lai sildītu ēku un patēriņa ūdeni.

Veikala biroja daļā "Selver" izmēģinās viedās tehnoloģijas, kas ieslēdz vai izslēdz apgaismojumu atkarībā no tā, vai telpā kāds atrodas vai nē. Turklāt sistēma pielāgo gaismas intensitāti atbilstoši telpā iespīdošajam dienasgaismas daudzumam.

Ieviešot visus tehnoloģiskos jauninājumus, "Selver" samazinās veikala enerģijas patēriņu līdz pat trešdaļai.

Valgas "Selver" veikala klāstā ir vairāk nekā 17 000 preču veidu, vietējo mazo ražotāju produkcija, gaļas lete ar Igaunijā tapušo produkciju, zivju lete, "Selver" beķerejas ("Selveri Pagar") izstrādājumi, kā arī bagātīgs "Selver" virtuves ("Selveri Köök") gatavo maltīšu un svētku galda ēdiena piedāvājums.

Valgas "Selver" un Latvijas robežu šķir tikai 50 metri – tas ir lielākais Latvijas robežai tuvākais veikals. Valgas "Selver" pieder AS "Tallinna Kaubamaja Kinnisvara AS". Valgas veikals kā "Selver" tīkla 16. veikals tika atvērts 2005. gada 15. septembrī, tā tirdzniecības platība ir 1300 m2.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!