Foto: LETA

Piektdien, 20. novembrī, no SIA "LDz Cargo" padomes priekšsēdētājas amata atcelta Ingrīda Ķirse. Amatu uzņēmuma padomē viņa ieņēmusi kopš š.g. augusta beigām, ziņo "Lursoft" Klientu portfelis.

Šobrīd Ingrīda Ķirse turpina ieņemt SIA "Ergo Invest" padomes priekšsēdētāja vietnieces amatu, kā arī ir SIA "Brera" valdes locekle un ir pilnvarotā persona pārstāvēt "Ergo Insurance SE" Latvijas filiāli un "Ergo Life Insurance SE" Latvijas filiāli.

SIA "LDz Cargo" padome šobrīd sastāv no diviem padomes locekļiem – Silvijas Dreimanes un Edvīna Korneliusa.

"Latvijas dzelzceļš", kam pieder pieder "LDz Cargo", augustā vēstīja, ka par "LDz Cargo" padomes locekli uz piecu gadu termiņu ievēlēta Ingrīda Ķirse, kura pildīs arī padomes priekšsēdētājas pienākumus. Tāpat ievēlēts Edvīns Korneliuss, kurš iepriekš pildījis "Danske Bank" (Krievija) valdes priekšsēdētāja pienākumus. Lai nodrošinātu padomes pilnvērtīgu darbu līdz trešā padomes locekļa izraudzīšanai nominācijas procedūras ietvaros, padomē iecelts padomes loceklis, kuru amata pilnvaru termiņš nepārsniegs vienu gadu. "LDz Cargo" padomes locekļa amatā uz laiku ievēlēta "Latvijas dzelzceļa" starptautisko attiecību direktore Silvija Dreimane.

Konkurss uz padomes locekļu amatiem tika izsludināts, izpildot tiesību aktu prasības. Saeimas 2019. gada 13. jūnijā pieņemtie grozījumi Publiskas personas kapitāla daļu un kapitālsabiedrību pārvaldības likumā paredz, ka padomes ir jāveido arī valsts kapitālsabiedrību atkarīgajās kapitālsabiedrībās, kuras ir akciju sabiedrības vai SIA atbilst lielas kapitālsabiedrības kritērijiem. SIA "LDz loģistika" valdes priekšsēdētāja, SIA "LDz Cargo" un SIA "LDz ritošā sastāva serviss" padomju locekļu amata konkursā pretendentu atlasei tika piesaistīta personāla atlases kompānija SIA "Amrop".

"LDz Cargo" 2019. gadā apgrozījis 253,07 miljonus eiro un nopelnījis 2,79 miljonus eiro. Pērn uzņēmumā bija nodarbināti 2089 darbinieki. Salīdzinot ar 2018. gadu, pērn uzņēmuma apgrozījums samazinājies par 8%. Kā teikts iesniegtajā vadības ziņojumā, būtiskākais apgrozījuma samazinājums saistīts ar kopējo pārvadāto kravu apjoma samazināšanos. Jānorāda, ka no "LDz Cargo" kopējā apgrozījuma pagājušajā gadā kravu pārvadājumi veidojuši 90,2%. Pagājušajā gadā uzņēmums pārvadājis 41,49 miljonus tonnu kravu, kas ir par 15,8% mazāk nekā 2018. gadā. 42% no visām kravām bijušas akmeņogles, 22,7% – nafta un naftas produkti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!