Foto: LETA

Ceturtdien, 16. septembrī, reģistrēta SIA "Rīgas meži" jaunā padome. Iepriekšējam padomes sastāvam pilnvaras beidzās 2009. gada maijā, līdz ar to vairāk nekā 10 gadus uzņēmums strādājis bez padomes, ziņo "Lursoft" Klientu portfelis.

Par SIA "Rīgas meži" padomes priekšsēdētāju iecelts Toms Auškāps (attēlā), viņa vietnieku – Aigars Ģērmanis, savukārt padomes locekļa amatu pildīs Viktors Troicins.

Toms Auškāps vienlaikus ieņem arī AS "Balticovo" valdes locekļa amatu, Aigars Ģērmanis ir četru uzņēmumu kapitāldaļu turētājs, vienlaikus ieņemot amatus arī vairākos uzņēmumos, tostarp, pildot AS "Augstsprieguma tīkls" padomes locekļa amatu. Jaunieceltais SIA "Rīgas meži" padomes loceklis Viktors Troicins savulaik bijis SIA "Maxima Latvija" valdes loceklis, SIA "Žurnāli un Diena" padomes loceklis, kā arī ieņēmis amatus citos uzņēmumos. Troicinam pieder arī 30% daļu uzņēmumā SIA "Stars līzings", tiesa, jau kopš 2011. gada uzņēmumam norit likvidācijas process.

"Rīgas meži" 2020. gadā apgrozīja 18,21 miljonu eiro un gadu noslēdza ar 648,64 tūkstošu eiro peļņu. Pavasarī plašsaziņas līdzekļi vēstīja, ka Rīgas dome vērsīsies tiesībsargājošajās iestādēs par SIA "Rīgas meži" bijušās valdes iespējamu naudas izšķērdēšanu. Rīgas domes auditā par "Rīgas meži" darbību 2020. gadā secināts, ka projekta "Zaļā klase" ēka ierīkota medību vajadzībām, lai gan projekta mērķis bija skolēnu izglītošana. Vienlaikus arī radušās aizdomas par vismaz vienas personas fiktīvu nodarbināšanu.

Jānorāda, ka kopš š.g. marta SIA "Rīgas meži" valdes priekšsēdētājas amatu pilda Anita Skudra, bet valdes locekles – Līvija Stukovenko.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!