Foto: DELFI
Starptautiskajā lidosta "Rīga" pērn populārākie galamērķi bijuši Londona, Maskava, Helsinki, Oslo un Stokholma, bet no vairāk nekā pieciem miljoniem apkalpoto pasažieru 66% izmantojuši nacionālās lidsabiedrības "airBaltic" pakalpojumus, informēja lidosta.

"Apkalpojot piecus miljonus pasažieru gadā, oficiāli ierindojamies vidēja lieluma lidostu kategorijā un starptautiski tiekam vērtēti pakāpi augstāk nekā mazās lidostas," uzsver starptautiskās lidostas "Rīga" valdes priekšsēdētājs Arnis Luhse.

No kopējā apkalpoto pasažieru skaita pērn 66% pārvadāja nacionālā aviokompānija "airBaltic" un 20% - aviosabiedrība "Ryanair". Salīdzinājumā ar 2010.gadu pārvadāto ceļotāju skaits pērn strauji audzis aviokompānijām "Wizz Air" (+ 62%), "Finnair" (+40%) un "Aeroflot" (+34%).

Transfēra/tranzīta pasažieru skaits bija 37% no kopējā pērn apkalpoto pasažieru skaita, un populārākie transfēra/tranzīta galamērķi bija Viļņa, Tallina, Helsinki, Maskava un Berlīne.

No Rīgas pagājušajā gadā izlidojuši 2 563 970 pasažieri un atlidojuši 2 542 956 ceļotāji. "Joprojām no Rīgas izlido vairāk pasažieru nekā atlido. Pagājušajā gadā starpība starp izlidojošajiem ir ielidojošajiem pasažieriem ir 21 tūkstotis," norāda Luhse.

Šogad lidosta cer pasažieru skaitu noturēt tādā pašā līmenī kā pērn.

Šogad lidostā plānota jaunas aviosabiedrības ienākšana, tāpat arī "Ryanair" pavasarī uzsāks lidojumus uz Karlsrūi Vācijā. Vairākas aviosabiedrības plāno palielināt arī lidojumu skaitu uz jau esošajiem galamērķiem – "airBaltic" uz Vīni, Cīrihi, Minheni un Amsterdamu, "Lufthansa" uz Frankfurti, "Aeroflot" uz Maskavu.

Jau ziņots, ka starptautiskā lidosta "Rīga" pērn apkalpoja 5,1 miljonu pasažieru, kas ir par 9,5% vairāk nekā iepriekšējā periodā. Tāpat 2011.gadā par 7% pieaudzis arī apkalpoto gaisa kuģu skaits (72 855 gaisa kuģi) un par 3% - apkalpoto kravu skaits (12 665 tonnas).

Pagājušajā gadā no lidostas "Rīga" tika atklāti seši jauni galamērķi; šobrīd lidostā strādā 15 aviosabiedrības, kas nodrošina reisus kopumā uz 82 galamērķiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!